Нещата в автобиографиите, които работодателите мразят да виждат

Нещата в автобиографиите, които работодателите мразят да виждатНово проучване, публикувано във вестник „Дейли телеграф“, разкрива кои са нещата в автобиографиите, които работодателите мразят да виждат. Вероятно и сами можем да се досетим, че сред тях са и някои от най-употребяваните клишета, но е факт, че никой работодател не иска да ги чете и именно те могат да ни костват мечтаната работа.

Десетте най-клиширани и мразени от работодателите фрази (и техните производни) според проучването са:

  1. „Имам отлични комуникативни умения“
  2. „Много съм ентусиазиран да работя за вас“
  3. „Изключително добър слушател съм“
  4. „Работя много и не спирам да действам“
  5. „Много съм добър в общуването“
  6. „Умея да се справям с проблемите“
  7. „Обожавам екипната работа“
  8. „Мога да работя както в екип, така и самостоятелно“
  9. „Справям се отлично дори и под голямо напрежение“
  10. „Много съм трудолюбив“

Ако смятате да вмъкнете някоя от тези фрази или подобна в автобиографията си, експертите съветват по-добре да не го правите. Ако обаче някоя от тях наистина описва ваше качество и държите да го споменете, по-добре го напишете, но по малко по-заобиколен начин и дори можете да го подкрепите с реален пример.

Освен клишираните фрази, проучването показва, че повече от половината работодатели се дразнят много от елементарни граматични и печатни грешки в автобиографиите. Затова винаги преди да завършите своята, прочетете я отново един-два пъти, за да се уверите, че не сте допуснали някоя грешка.

Друго нещо, което повечето работодатели мразят да виждат е използването на неформален тон в мотивационните писма. Да, едно мотивационно писмо може да ви изтегли едни гърди напред пред останалите кандидати за дадена позиция, но само ако е написано добре и грамотно, като разбира се е спазен и формалният тон. Едно „Поздрави!“ в края на писмото може бързо да прехвърли кандидатурата ви към купът с неодобрени кандидати за работа.

Също не е тайна, че работодателите изобщо не харесват дългите и разточителни автобиографии, четенето на които отнема прекалено много време. За да се сигурни, че вашата ще бъде прочетена и няма да подразни отсрещната страна, направете я стегната и кратка, като не изпускате никаква съществена информация.

Друг често срещан проблем е вписването на личен имейл адрес като начин за контакт в една автобиография. Ако имейлът ви е прекалено странен, дори майтапчийски, обмислете варианта да си направите нов. Повечето работодатели признават, че не биха наели човек с несериозен имейл.

И за финал – употребата на емотикони, която стана популярна в последните години. Преди никой кандидат за работа не би се осмелил да слага емотиконки в мотивационното си писмо и дори автобиографията, но ето, че в днешно време все повече хора го правят с една или друга цел. Въпреки това проучването показва, че повечето работодатели намират това за странно и неуместно, затова по-добре не изразявайте емоциите си чрез емотикони.

6 Comments to “Нещата в автобиографиите, които работодателите мразят да виждат”

  1. Currently it looks like Movable Type is the top blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?
    1вин

  2. Можете купить грифы для гантелей на https://grify-dlya-gantely.ruпо недорогим ценамподходящей длины. В создании надежных снарядов используются легированные марки металла. Гантельные составляющие выпускаются в трех востребованных диаметрах. Комплектующие разработаны для тяжелых занятий и выполнены с разметкой для правильного размещения рук и накаткой для хвата. Изделия покрываются предохранительным слоем никеля. Отечественная фирма создает внушительный ассортимент спортивного оборудования для квартиры и зала. Это эффективный инвентарь для силовых занятий в любых условиях.

  3. купить диплом педагога [url=https://diplomvash.ru/]купить диплом педагога[/url] .

  4. Thanks for the auspicious writeup. It if truth be told used to be a entertainment account it. Glance complex to far delivered agreeable from you! By the way, how can we keep up a correspondence?

    shop2.rybolov.de/index.php?links_exchange=yes&page=260&show_all=yes 
    http://www.hoahaubansacviet.com.vn/xac-nhan-binh-chon.flc?sbd=335 
    radio-wave.ru/forum/member.php?2068-robertgLiept 
    cafeastana.kz/salats/salat-cezar-s-kuricej 
    fond.uni-altai.ru/index.php?subaction=userinfo&user=usacy 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *