Няколко трика, които ще ви помогнат да впечатлите шефа си

Няколко трика, които ще ви помогнат да впечатлите шефа сиМного хора се чувстват недооценени в службата въпреки всичките усилия и старание, които полагат. И вие ли сте чувствате така? Получава ли се така, че няма кой да ви забележи и възнагради, докато при колегите ви се случва точно обратното? След като това ви се е случвало е много вероятно да сте се питали, как е възможно.

Истината е, че много служители използват умели трикове, за да направят добро впечатление пред колегите си и най-вече шефа. Научете някои от тях и ги опитайте, ако не се престаравате, ще забележите как нещата се променят в положителна насока и шефът ви най-сетне ще започне оценява труда ви.

Бъдете пред очите на шефа възможно най-често. Той трябва да ви вижда, за да ви запомни добре. Тала когато се отвори място за повишение, вие ще сте от служителите, които моментално ще изникнат в съзнанието му. Намирайте си различни поводи да сте около него – предложения за подобряване на трудовия процес, проблеми за дискутиране или само да се допитате до неговото мнение по дадени въпроси. Използвайте всяка възможност за среща с него, но не се престаравайте, за да не станете досадни и той да сметне, че му губите времето с глупости.

Запомнете имената и позициите на всичките си колеги, независимо дали са ключови или не според вас. Понякога и най-нископоставения служител в офиса може да ви “светне” за важна информация, която да използвате в своя полза. Опитайте да поддържате балансирана приятелска връзка с колегите си, без да се стараете да ставате прекалено близки и да им се подмазвате.

Не прекалявайте с приятелствата. Спрете се от прекалено фамилиарничене и социализиране, защото все пак основната ви задача в службата е да работите и да показвате резултати. Ако сте прекалено забавни и по цял ден се шегувате с колегите, началството може да помисли, че идвате на работа, за да се видите с приятели и да пиете кафе, вместо да докарвате приходи на компанията. Постарайте се да не прекалявате със забавленията и през по-голямата част от времето се придържайте към служебните разговори.

По време на оперативки и събрания не бъдете скромни, заявявайте мнението си, но без да прекалявате. Не изказвайте всяка своя мисъл на глас, демонстрирайте уважение към останалите участници в срещата, но покажете на всички, че сте в час с темата на дискусия и можете да допринесете с идеи и решения.

Идвайте на работа точно на време или малко по-рано, защото това винаги прави добро впечатление. Опитайте да не отивате почти веднага след пристигането си за кафе, цигара или на приказки с колегите. Вместо това останете на работното си място и посрещнете колегите и шефа.

Също така опитайте да напишете няколко имейла и отговора веднага след идването си на работа, за да видят всички колко рано сте дошли на работа. Ако има възможност, паркирайте колата си непосредствено пред офис сградата си, за да могат ръководните кадри да забележат това, че сте дошли по-рано още от паркинга.

Изпращайте писма и след работно време и в обедната си почивка – все някой ще забележи часовете и ще остане доволен от вашата отдаденост на работата и готовността ви да се трудите извънредно. Можете да генерирате кореспонденция и през времето, в което сте си вкъщи – шефът ви ще се впечатли от старанието ви да приключвате задачите си в най-кратки срокове.

Докато вървите през фоайетата и коридорите в службата, винаги носете нещо свързано с работата със себе си, не бъдете с празни ръце. Папки, документи, тефтер или каквото и да е, стига да показва, че сте зает и сте тръгнали някъде по работа.

Дори и работната ви среда да не изисква задължителен дрескод, вие се опитайте все пак да спазвате някакъв етикет на обличане. Бъдете спретнати и елегантни, винаги с изряден грим и коса – това ще ви отличи като отговорна личност със сериозни намерения и поведение.

One Comment to “Няколко трика, които ще ви помогнат да впечатлите шефа си”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *