Пет грешки, които да избягвате на работното място

KO1Rr4tPSwUСлучва се да допускаме грешки в работата си. И докато някои от тях остават незабелязани и без последствия, има такива, които веднага се набиват на очи и правят лошо впечатление. Става дума за грешките в поведението! Ако сте убедени, че вършите добре работата си, но искате да изгладите своя имидж, обърнете внимание на тези пет грешки, смятани за наистина недопустими:

  1. Обличате се лошо.

Често изкушението да предпочетете бързото обличане и удобството пред представителността е голямо. В днешното общество обаче имиджът е всичко и неадекватният външен вид може да затъмни напълно вашата компетентност. Според едно проучване хората, които се грижат за стила си, са по-добре платени на работа, от тези, за които той няма значение. Ако искате да се интегрирате на работа, обличайте се като колегите си, но винаги една идея по-стилно, за да бъдете забелязани.

  1. Не контролирате гнева си пред колегите.

От гледна точка на служебната комуникация е истински провал ако демонстрирате гняв, нервност, раздразнение или нетърпение пред клиент, колега или шеф. Гневът е най-неподходящото средство, за да раздвижите нещата в желаната посока.

  1. Закъснявате.

Може би най-баналната от всички грешки, която обаче показва пълна липса на мотивация и участие в работата. На всеки се случва да се успи, да попадне в задръстване и да закъснее. Въпросът е колко често ви се случва това. Неспазването на дневния график като цяло е една от най-тежките поведенчески грешки, която може да завърши зле за вас.

  1. Не умеете да поднасяте критика.

Да критикувате публично някого, винаги внушава и на останалите около вас, че те могат да са следващите „на горещия стол“. Ако има нещо, което да научите от езика на дипломацията, то е как да поднасяте критика. А ако решите, че нямате талант за това -просто се откажете да критикувате.

  1. Поставяте ултиматуми.

Рекламите и съвременната медийна култура ни внушава, че можем да искаме всичко, да го искаме сега и да го получим. Е в живота често не е така – не поставяйте ултиматуми от типа „Ако не получа повишение, ще напусна“, освен когато наистина сте си написали домашното по въпроса. Избягвайте и да правите такива декларации пред колегите си – накрая нещата могат да завършат само с голямо неудобство за вас.

2 Comments to “Пет грешки, които да избягвате на работното място”

  1. Es muy difícil leer los correos electrónicos de otras personas en la computadora sin conocer la contraseña. Pero a pesar de que Gmail tiene alta seguridad, la gente sabe cómo piratear secretamente una cuenta de Gmail. Compartiremos algunos artículos sobre cómo descifrar Gmail, piratear cualquier cuenta de Gmail en secreto sin saber una palabra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *