Пет причини за започване на бизнес докато все още сме в университета

Ако сте студент и търсите поне една причина за да започнете собствен бизнес, то в тази статия ще откриете цели пет причини за това. Няма ли да е добре ако има с какво да оползотворявате свободното си време и освен това да припечелвате по нещо?

1.     Шансовете да си намерите по-добра и хубава работа след завършването ви нарастват.

Във Великобритания има изключително много студенти, които след като завършат висше не могат да си намеря добра работа. Ако споменете, че сте имали собствен бизнес докато сте учили, това ще ви помогне много. Работодателят ще разбере, че вие имате опит и умения и ще предпочете да наеме вас пред другите. В подобни случаи дипломата ви не играе толкова важна роля, колкото опита, който сте придобили докато сте ръководили бизнесът си. Ще покажете на работодателите, че освен отличното обучение, което имате, вие разбирате и от бизнес, а повечето компании дават всичко за да имат такива служители.

2.     Няма по-добро време за провал от студентските години.

Когато започнете бизнес вие вероятно ще инвестирате някаква сума пари. Бизнес инвестициите са рискови, защото ако не успеете, ще изгубите парите си. Когато сте все още в университета, вие нямате ипотека, която да изплащате или пък семейство, което да изхранвате, така че това е най-доброто време за поемане на подобен риск. Ако бизнесът ви успее и се развие, това ще е добре за вас и вашето бъдеще.

3.     Имате достъп до много ресурси.

Предимството ви, че сте в университета е, че имате достъп до много ресурси и можете да тествате идеите си за бизнес върху колегите си. Може да се допитвате до тях за мнение, да ги анкетирате, както и да използвате финансиране или стипендии от университета за начинанието си, да четете подходяща литература в библиотеката и др. Също можете да се допитате до родителите на приятели и колеги, които се занимават с бизнес.

4.       Ще изкарвате допълнителни средства, с които да си помагате.

Едва ли ще забогатеете до края на семестъра, но ако бизнесът ви успее ще може да си помагате с прилични средства. Независимо колко изкарвате, парите ще ви бъдат от помощ, а освен това ще работите за себе си, което значи, че може да работите когато и по колкото искате.

5.     Учите се на работа, придобивате опит и се забавлявате.

Нещата, които учите и опитът, който придобивате докато ръководите собствен бизнес са незаменими. Освен това ще работите нещо, което ви харесва и така ще се забавлявате докато добивате тези безценни умения и качества. Още едно предимство на това да работите докато учите е, че ще срещате и ще се сприятелявате с много нови и интересни млади хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *