Собствен бизнес – сега ли е времето да започнете

Около 37 процента от предприемачите във Великобритания са започнали свой собствен бизнес, превръщайки хобито си в начин на печелене на пари. Един от тези предприемачи е Люк Хъджис – собственик на фитнес салони и финтес инструктор.

За Люк работата в енергийна компания е просто начин да изкарва прехраната си. Истинската му страст са тренировките. Освен всичко, той обича да помага на приятели да разработват техни собствени програми за трениране и хранене, съобразени с техният начин на живот. Люк им обяснява подробно ролята на нутриентите, които трябва да се приемат, какави микроелементи и минерали да включат в храненето си, за да постигнат желаните резултати, как да разработят собствен план на тренировка.

След като изработва програми постоянно, в продължение на няколко години, Люк открива, че планирането на програми за фитнес и хранене е нещо, което освен всичко друго, добавя и стойност на неговото хоби. Той решава да се занимава само с това.

В началото Люк посещава специализирани курсове, за да се усъвършенства и започва мечтаната работа като личен треньор към голям фитнес. Но малко след това, след като приятел му предлага да изработи поредната програма, Люк Хъджис решава да отвори свой собствен салон.

„Не знам защо не го направих по-рано“, заявява Хъджис. „Сега отивам на работа с желание и виждам колко много хора имат нужда от това някой да състави програмата им за тренировка“.

Неговата компания Origym е компания за обучение във фитнес сектора. Тук насочеността е към това да се обучават бъдещи лични треньори, фитнес инструктори или инструктори на групи.

Разбира се в началото Хъджис, както и всеки един стартиращ предприемач, е имал известни колебания, свързани с това дали вложеното време и пари ще имат възвращаемост. Най-големият му страх се изразявал в това, че може да се наложи да се върне в бизнеса с продажби на енергия. Но бизнеса му става все по стабилен. Сега той има салони в цяла Великобритания и доставчик на обучение, който е обучил само през изминалата година 1200 човека.

„Най-доброто, което можете да направите, е да вярвате в себе си и да покажете на останалите какво можете. Успеха идва, когато правите това, което обичате и го споделяте с останалите“.

В момента Великобритания е сред първите десет държави, които дават най-добрите възможности за започване на собствен бизнес. Откриването и управлението на собствен бизнес е улеснено, а допълнителните програми за помощ на стартиращи бизнеси във всеки един сектор са много и се развиват и обогатяват постоянно

Стартирането с по-малко средства е напълно възможно, като икономическия климат дава възможност за постепенно и стабилно израстване на фирмата, разбира се при умерено и преценено разходване на ресурсите.

17 Comments to “Собствен бизнес – сега ли е времето да започнете”

  1. Through the parental monitoring program, parents can pay attention to their children’s mobile phone activities and monitor WhatsApp messages more easily and conveniently. The application software runs silently in the background of the target device, recording conversation messages, emoticons, multimedia files, photos, and videos. It applies to every device running on Android and iOS systems. https://www.xtmove.com/how-to-track-and-read-someones-whatsapp-messages-calls-location/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *