Стартиране на бизнес с минимална инвестиция – реализиране на продажби в Амазон

Като цяло, платформата за продажби Амазон, позволява на търговците и дистрибуторите да реализират продажби, като за това те заплащат определена такса. За някои хора онлайн продажбите са основен доход, докато други се възползват  от оналйн търговията само като източник на допълнителни продажби към вече съществуващ магазин или просто продават ненужните си вещи.

В сайта търговците са разделени на две категории – частни лица и професионалисти. Частните лица са тези, които продават до 35 продукта на месец и те заплащат такса само, ако са осъществили реална продажба през сайта. От друга страна професионалните продавачи, тези, които продават над 35 продукта месечно, могат да продават много повече от частните лица и им се дава голям набор от регистрационни инструменти, които им дават възможност да представят голям обем от стоки, за да направят по-лесно продаването им. Но в случай, че сте решили да продавате като професионален търговец, ще трябва да заплатите месечна такса, в добавка към таксите, които се заплащат за продаден продукт.

Ако бизнесът ви е още в началото и срещате трудности в това да се сдобиете със собствен сайт, amazon-fire-tv-stick-product-photos-03Амазон е глобален пазар, който може да използвате, за да си вдигнете нивото на продажби онлайн. В момента над два милиона души продават в Амазон, което прави съревнованието между различните търговци голямо. Но това ви дава и възможност да проверите как другите продават продукта, който предлагате, на какви цени и как е предложен на клиентите.

Първото, което трябва да решите е каква ще бъде вашата търговска класификация. Това зависи от преценката ви колко неща ще продавате – ако ще продавате малко неща или нямате пари за инвестиция, най-вероятно ще започнете като частен продавач. Но ако искате по-големи реализирани печалби, ще трябва да продавате като „професионалист“.

Веднъж след като сте решили как да продавате вашата стока, ще трябва да си направите регистрация, давайки следната информация:

  • Бизнес име
  • Адрес и информация за контакт
  • Банкови детайли на интернационална или английска банкова сметка
  • Актуален телефон, който ще ви е нужен в процеса на регистрация

Ако бизнеса ви е регистриран по ДДС, ще трябва да добавите детайлна информация за това. Освен това, ако бизнеса ви е регистриран извън пределите на Кралството, ще трябва да се съобразите с допълнителните правила, които ще намерите на сайта на Амазон.

Регистриране на продукти

След като сте решили като какъв ще работите е време да регистрирате продуктите си. За щастие тази част е много лесна. Ако сте се регистрирали като частен продавач, на всяка страница на продукт ще видите бутон „More Buying Choices” от дясната страна на екрана. Кликнете на бутона „Sell Yours Here“, от където ще бъдете препратени на ваша собствена страница за продажба на продукта, като ще трябва да направите описание и да качите снимки.

Ако статуса ви на продавач е „професионалист“ An employee selects a branded cardboard box at the Amazon.co.uk. Marston Gate 'Fulfillment Center,' the U.K. site of Amazon.com Inc., in Ridgmont, U.K., on Monday, Dec. 5, 2011. Amazon.com Inc.'s share of the tablet computer market will surge to 14 percent this quarter as consumer demand catapults the Kindle Fire to the No. 2 spot after Apple Inc.'s iPad, according to research firm IHS Inc. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Imagesможете да използвате интерфейса на Амазон, от където ще можете да качите продуктите си за продажба. Спецификата на процедурата зависи от това дали продукта, който искате да продадете вече е наличен за продажба в каталога Амазон или не.

Ако продуктите, които искате да продадете вече съществуват в каталога на сайта, можете лесно да ги качите за продажба като просто напишете името на продукта, цената му и наличността. Алтернативно можете да използвате и регистрационни инструменти, които изискват наличността на EAN, ISBN, или баркод за всеки продукт.

Ако продукта ви не е наличен в каталога на Амазон, можете да го добавите, използвайки инструментите за добавяне или чрез използване на баркода. За всеки нов продукт ще трябва да имате информация като описание, точно име, снимка или повече, цена и наличност. В някои категории продукти може да се изисква и допълнителна информация.

Добавяне на снимки

Всяка снимка, която използвате когато представяте продукта, трябва да бъде в tiff или jpeg формат с цветови режим CMYK или RGB. Размерите трябва да са 1280 пиксела поне на най-дългата страна. Името трябва да съдържа продуктов идентификатор, следван от точка и файловото разширение. Всякакви други неща може да попречат файла да бъде качен онлайн.

Независимо дали сте решили да си набавите допълнителен доход, да продадете ненужни вещи или да се развивате като онлайн търговец, Амазон може да ви бъде само от полза.

24 Comments to “Стартиране на бизнес с минимална инвестиция – реализиране на продажби в Амазон”

  1. Gdy podejrzewamy, że nasza żona lub mąż zdradził małżeństwo, ale nie ma na to bezpośrednich dowodów lub chcemy się martwić o bezpieczeństwo naszych dzieci, dobrym rozwiązaniem jest również monitorowanie ich telefonów komórkowych, które zazwyczaj pozwala na uzyskanie ważniejszych informacji.

  2. Zlokalizuj za pomocą oprogramowania systemowego „Find My Mobile” dołączonego do telefonu lub oprogramowania do lokalizowania numeru telefonu komórkowego innej firmy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *