Стартиране на фирма, която предлага натурални козметични продукти

Знаете ли какво се търси напоследък – натурални и 100% naturalорганични продукти за разкрасяване. Клиентите са готови да купуват такива продукти още сега. Те търсят къде се провеждат изложения, къде има такива магазини, ровят в интернет и търсят … вас!

Напоследък все повече се търсят продукти за разкрасяване, базирани на естествени съставки.  Започването на бизнес, който предлага козметика от изцяло естествени съставки може да стане печеливш бизнес в съвсем скоро време. В момента този вид козметика все още не е толкова популярен, но бързо набира скорост и започвайки такъв бизнес, може да се окажете един от първите в бранша. Което ви дава привилегията да сте един от най-търсените доставчици на такъв вид козметика.

Според проучване, направено през 2015 година, продажбите на органични продукти за здравето и красотата са се увеличили с 20% спрямо предната 2014 година.NATU_nat Благодарение на фокуса върху органичните и натурални продукти за разкрасяване, продажбите в сектора постоянно се увеличават. Според последни изследвания, 42% от хората във Великобритания предпочитат да използват натурални продукти за разкрасяване и грижа за тялото, понеже вярват, че по този начин допринасят и за запазване на околната среда.

Търсенето на природни продукти не е специфично само за жените. В момента 50% от мъжете смятат, че използването на натурални продукти действа по-добре на кожата им. Така че доста добра идея е стартирането на бизнес в тази сфера.

Сега повече от всякога хората искат да знаят какво се съдържа в даден продукт. 26672-1_nСамо погледнете колко голям интерес предизвикват конференциите и изложенията на такива продукти.  Годишното изложение  Organic and Natural London exhibition, което представя натурални продукти от целия свят, събра зашеметяващото число от 33 000 посетители тази година и има вече доста фирми, които са заявили участие за представянето през февруари 2017 година.

„Минтел“, организация, която прави проучвания, очерта натуралните продукти като ключов тренд, който ще дефинира пазара между 2015 и 2025 година. В свое проучване на пазара „Минтел“ прогнозира, че потреблението на продукти от натурални съставки ще се покачи, като за възхода на „красотата от кухнята“ е допринесло търсенето от страна на потребителите. Използвайки продукти от естествени съставки потребителите чувстват, че имат контрол върху това, което използват за своето здраве и красота.

Тази смяна в нагласите на хораsoapта се отрази благоприятно върху успеха на доста компании, които предлагат такива продукти. Миналата година бяхме свидетели на триумфа на Тропик Скинкеър, чиито продукти са „веган“, а търсенето е толкова голямо, че има място и за още много такива разцъфтяващи компании, предлагащи натурални продукти.

Нека да видим какви възможности за стартиране на подобен бизнес съществуват. Най-очевидната бизнес възможност в тази ниша е създаването на собствена марка. Можете да вземете истории за пример от големи и успешни компании или да се учите от иновативните нови компании, които сега стартират.

 

С процъфтяването на пазара в този сектор, изследователя на пазара „Минтел“, индикира потенциалната бизнес възможност за предприемачите в този сектор да се създаде компания, която предоставя абонаментна програма за ползване на продуктите. Например можете да изпратите кутия с демо продукти на потенциален клиент, като той има възможност да си избере и съчетае определени продукти, които са му необходими. Ако реши да си направи абонамент за дадени продукти – предложете му абонаментна цена, която разбира се е доста по-изгодна от цената на единичен продукт.Beauty cream in bowl with chamomile on wooden background. Selective focus, horizontal.

Друг начин да постигнете успех е започването на собствен бизнес видео блог, който е фокусиран върху натуралната козметика. Това е доста развит начин за продажби на такава козметика. Блогърите  популяризират своите собствени разкрасяващи продукти, като показват във видеата как точно се употребява всеки продукт и какво е тяхното действие. Някои видеа са събрали над три милиона гледания.

Всеки, който иска да започне такъв бизнес, трябва стриктно да спазва определени европейски правила, които да удостоверят, че продуктите са органично сертифицирани. Асоциация на почвите предоставя списък със съставките, които са забранени за влагане в продуктите. Подробна информация можете да видите на сайта на компанията тук, тук и тук.naravna-kozmetika-Licare.si-2

Ето и мнението на директорката на Тропик Скинкеър (Tropic Skincare), Сюзън Ма. Тя вярва, че „в момента има големи възможности за предприемачите в областта на натуралната козметика.“ Според нея хората стават все по-внимателни какво слагат върху кожата си. „В момента ставаме свидетели на драматично покачване на търсенето на натурални продукти, по-сигурна козметика, която е без токсични химикали и не вреди на околната среда. Навлизаме в удивителна ера, където марките трябва да бъдат открити и честни за това, което слагат в техните продукти, както и как ги произвеждат и тестват. В Тропик ние произвеждаме всичко в къщи, така че имаме пълен контрол върху производството – от формулиране на рецептата до продажбата.“

Така че сега е точното време да започнете този бизнес.

2 Comments to “Стартиране на фирма, която предлага натурални козметични продукти”

  1. Keyloggery są obecnie najpopularniejszym sposobem oprogramowania śledzącego, służą do pobierania znaków wprowadzanych z klawiatury. W tym wyszukiwane hasła wprowadzone w wyszukiwarkach, wysłane wiadomości e – Mail i treść czatu itp.

  2. Obecnie oprogramowanie do zdalnego sterowania jest używane głównie w biurze i oferuje podstawowe funkcje, takie jak zdalne przesyłanie plików i modyfikacja dokumentów.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *