Странните въпроси, които големите компании задават на интервютата за работа

Странните въпроси, които големите компании задават на интервютата за работаФакт е, че всеки професионалист мечтае за работа в големи компании като „Гугъл“, „Фейсбук“, „Епъл“ и т.н. Всеизвестно е, че и работата в подобна компания има много повече предимства, сред които социални придобивки, бонуси, високо заплащане и не на последно място – огромно удоволствие.

Но чудили ли сте се как протича едно интервю за работа в подобна компания? Може би предполагате, че всичко е стандартно, както навсякъде, но всъщност се оказва, че не е точно така, поне според  „Бизнес инсайдър“.

Нека видим кои са най-странните въпроси, които големите компании задават на интервютата за работа:

„Ако можехте да изберете само една песен, която да звучи всеки път когато влизате в помещение и да слушате до края на живота си, коя би била тя?“ Въпросът е зададен от „Гугъл“ на кандидати за позицията сътрудник по изготвяне на финансови стратегии.

„Колко хамбургера Биг Мак годишно продава веригата „Макдоналдс“ в Америка?“ Въпросът е зададен от агенция „Ройтерс“ към кандидати за позиция анализатор на данни.

„Какво мислите за лава-лампите? А за комиксовия герой Дилбърт?“  Зададен от „Боинг“ на кандидатите за инженерна позиция.

„Изберете си град и предположете колко експерти по настройване на пияно работят там“ Още един нестандартен въпрос от „Гугъл“, задаван на кандидати за позиция продуктов мениджър.

„Каква сума ще искате, за да измиете всеки прозорец в Сиатъл?“ Въпрос, зададен от „Фейсбук“ на кандидати за позиция онлайн оператор по продажбите.

„Колко деца се раждат всеки ден?“ Това питат от „Епъл“ кандидатите си за мениджър на глобалното снабдяване.

„Кой е любимият ви цвят?“ От това се интересуват от „Хес“, като питат всички кандидати за позицията на помощник мениджър.

„Ако говорех не с вас, а с най-добрия ви приятел, какво щеше да бъде едното нещо, което той щеше да ми каже, че трябва да коригирате в себе си?“ Въпросът е зададен от „Епъл“ на кандидатите за позицията специалист в отдел „Червена зона“ на компанията.

„Ако можеха да ви запомнят за едно изречение, което сте казали, какво щеше да бъде то?“ Въпросът е зададен от „Гугъл“ на кандидатите за позицията сътрудник по изготвяне на финансови стратегии.

„Проектирайте поставка за подправки за слепи хора“ С това от „Интел“ предизвикват кандидатите за позиция хардуерен инженер.

„Разкажете ми история“ Това искат от кандидатите за работа в отдел Корпоративни комуникации в „Селджин“.

„Ако можехте да избирате между две суперсили – да сте невидим или да летите, която щяхте да изберете и защо?“ Този въпрос задават от „Майкрософт“ на кандидатите за позиция в разработването на нови продукти.

„Какво ще направите ако ви доближи работодателят ви, който се оплаква от ваш колега, защото мирише ужасно?“ Въпросът е зададен от „Мастъркард“ на кандидати за мениджърска позиция.

„Какво дърво бихте искали да бъдете?“ Това питат от „Циско“ кандидатите за автори на техническа документация.

„Какъв бяхте като дете?“ От това се интересуват от „Байоджен Айдек“, спрямо кандидатите за мениджърска позиция.

„Какво смятате, че няма да ви хареса на тази позиция?“ Този въпрос задават от „Медтроник“ на кандидатите за сътрудници в намиране на превенция срещу диабета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *