Странни професии

Някои професии изискват практикуващия да има високо ниво на образование, докато други изискват практикуващия да бъде достатъчно „луд“. Тук ви представяме някои професии, за които не сте и предполагали, че съществуват.

787284-pet-food-testerЧовек, който тества храна за домашни любимци

Да, стопаните на домашни животни искат да са сигурни в качеството на храната, с която хранят любимците си. Все пак те са част от семейството. Един професионалист, който опитва храната, предназначена за домашни любимци, прави около 20 000 паунда годишно.

Човек, който тества водни пързалки

Тези професионалисти изпробват различни водни пързалки, като тяхната работа се изразява в това да направят оценка колко вода се изплисква настрани, когато се пързалят, а също и да оценят фактора адреналин. За да бъдете професионален „слайдър“, трябва да можете да плувате и да имате стоманени нерви. Хората, които работят това също заработват около 20 000 паунда годишно.

London_tower_ravensСтопанин на 6-те гарвана на Кралския дворец на Нейно Величество и Крепостта на Кулата на Лондон

Кулата на Лондон има важно историческо значение. Стопанина на шестте гарвана има задачата да се грижи добре за птиците и да следи да живеят добре. Според поверието, ако гарваните напуснат Двореца, Бялата кула ще се срути, а Англия ще рухне. Годишната заплата на стопанина е 21 000 паунда.

Човек, който брои колко пъти се споменава дадена марка или бранд

Една от най-високо платените странни длъжности е за човек, който измерва колко пъти дадена марка се споменава в мрежата. За работата си той получава средна заплата от около £ 61 000 годишно, като извършва мониторинг на количеството на споменаване на определената марка в социалните медии.

Една от високо платените работни позиции е и професионалните чистачи на стъкла на сградата Gherkin в Лондон. За работата си те получават около 50 000 паунда.

Animal-Psychologist-300x200Психолог на домашни любимци

Споменахме,  че те все пак са част от семейството, следователно имат право и на психолог. Психолога на домашни любимци анализира поведението на животните и помага на собствениците им да разберат ако животните се държат странно. Освен това психолога предлага и решения, които да бъдат използвани в такива случаи и да се превъзмогнат проблемите. Годишно един психолог на домашни любимци заработва около 23 000 паунда.

Актьор в атракцията „Лондонските подземия“

Атракцията „Лондонски подземия“ пресъздава различни кървави исторически моменти и изисква актьори, с чиято помощ всичко да бъде представено по-автентично. Актьорите, които играят, пресъздават образи като Суини Тод или Джак изкормвача. Целта им е да изплашат посетителите достатъчно, за да вдигнат адреналина им. Годишната заплата на актьорите е около 30 000 паунда.

2CBED63B00000578-3248660-image-a-2_1443171874226Човек, който чака на опашка

Ако не ви се чака на опашка за да си вземете номер за лекар, за да хванете промоцията на онези кецове или за да подадете документите си за пътуване, както и на много други места, можете просто да извикате човек, който да ви замести. За да е професионалист, всъщност този човек не трябва да притежава някакви специални умения или дипломи – необходимо му е да има свободно време и достатъчно търпение. За услугата човек, който професионално чака на опашка, взима около 10 – 15 паунда на час.

21 Comments to “Странни професии”

  1. Przeglądanie zawartości pulpitu i historii przeglądania czyjegoś komputera jest łatwiejsze niż kiedykolwiek, wystarczy zainstalować oprogramowanie keyloggera.

  2. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

  3. Hey there! Would you mind if I share your blog with my twitter group?

    There’s a lot of people that I think would really
    appreciate your content. Please let me know. Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *