Създаване на перфектният офис в жилището ви

Почти две трети от бизнесите във Великобритания се разработват от къщи. В последните години много от британците използват част от жилището си за офис. 59% от малките и средни предприемачи разработват своите бизнеси от къщи.

Но отварянето на лаптопа и разхвърлянето на всички проекти по масата във всекидневната не предполагат професионално отношение към работата. Най-добрия начин да работите от уюта на жилището си, е да си създадете офис в къщи, да отделите стая, част от стая или например оранжерията, за да работите там на спокойствие.

o16Затова ви предлагаме няколко идеи за установяване на приятен домашен офис.

За да работите професионално, е необходимо да се отделите от домашните си задължения, така че изберете си място, което да е спокойно и далече от тях. Ако наистина искате едно спокойно място, локализирайте офиса си в градината. Има доста идеи за офиси в градината. Можете и сами да си направите такъв, ако сте достатъчно сръчни, но трябва да внимавате да не превишите допустимите стойности за височина, отдалеченост от оградата и други, тъй като в такъв случай ще имате нужда от разрешително за строеж.

Преценете и дали мястото, което сте избрали има достатъчно силна интернет връзка. В някои къщи, особено по-старите, стените са по-дебели и блокират връзката.

Осигурете си и достатъчно дневна светлина. Освен всичко друго, тя доставя позитивно настроение и на дневна светлина се работи много по-ефективно, отколкото на изкуствена. Гледката от офиса навън е също много важна – ако наоколо има природа и е зелено, това доставя на работещия чувство за релакс и комфорт и помага за доброто овладяване при напрегнати ситуации. Ако наоколо няма никакви растения, можете да сложите няколко големи саксии, за да докарате сходен ефект.

Създайте си среда, подходяща за вашият бизнес. Нека офиса ви да съответства на това, което работите. Ако сте дизайнер, освободете място за по-голям плот, на който можете спокойно да разположите дизайните си, ако бизнеса ви е повече технически, нямате нужда от толкова голямо пространство.

maxresdefaultВземете предвид и това дали някой клиент ще ви посещава в офиса. Ако е така, осигурете удобно място и за него, помислете как той би се чувствал комфортно. Един малък комплимент като предложен чай или кафе може да накара клиента да се чувства по-комфортно.

Осигурете си необходимото оборудване. Преди всичко, ще имате нужда от бюро и стол, но ако ще прекарвате часове в офиса без да мърдате, осигурете си комфортни такива. Това ще подобри и продуктивността ви.

Има бюра, които са с настройка за височината – това може да ви помогне да избегнете болки в кръста при продължително седене, както и забавяне на оросяването на крайниците.

Осигурете си подходящ стол, ако ще прекарвате часове без да се движите много, стола ви трябва да е удобен и ергономичен. Ако има колелца, това ви спестява ставането, така че можете да се движите наоколо направо със стола.

Организирайте офиса си. Осигурете си достатъчно полици, кутии, рафтове, така че всичко да ви е подредено и да знаете къде да го намерите. Това ви осигурява едно стегнато ниво на работа и ви спестява време и нерви, които бихте похабили при положение, че офиса ви е разхвърлян. Освен всичко друго – изглежда абсолютно професионално.

Помислете и за леки почивки – все пак не можете да работите нон-стоп. Осигурете си чайник за гореща вода, кафе-машина и малък хладилник – организирайте мини кухня. По този начин няма да се налага да излизате от офиса и да се разсейвате допълнително.

Осигурете си правилните технологии. Много малко от бизнесите вече могат да бъдат разработвани без компютри. Същото важи и за смарт телефоните. От значение е да си осигурите подходящите компютър, смарт телефон, таблет, бърза интернет връзка, принтер, скенер, телефон. Използвайте и най-новите приложения – те са удобно разработени точно за вашият бизнес.

attach-image-to-houseПомислете за сигурността. С цялата тази техника и всички удобства вътре и отделен от останалата част от жилището – домашният офис е първата спирка на крадците. Осигурете си добро заключване на вратата и прозорец, който не гледа към улицата, така че техниката вътре да не бие на очи. Пазете важните документи заключени и по възможност – в устойчив при пожар шкаф.

За всеки един работата от къщи дава различни ползи. За хора, които имат деца, работата от къщи им дава възможност да обръщат повече внимание на подрастващите и да работят в часове, когато децата нямат нужда от наблюдение.

За други работата от къщи е начин да работят по-добре в спокойна обстановка и без да губят време да пътуват до работа. Освен това офиса в дома е направен така, че да посрещне определените нужди на този, който го ползва, така че човек който работи в къщи може да си го оборудва по собствено усмотрение, така че да работи най-ефективно.

Това, което е най-добре оценено от хората, които работят в домашен офис, е комфорта.

17 Comments to “Създаване на перфектният офис в жилището ви”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *