Забавни начини за изкарване на допълнителни доходи

Ако имате работа, но парите не са ви достатъчно, винаги можете да си докарате допълнителен доход, ако сте достатъчно находчиви. Тук не става дума за стартиране на бизнес или регистриране на фирма. Можете да си докарвате малки допълнителни доходи, докато правите това, което обичате. Парите, спечелени по този начин може да използвате като джобни, което ако пресметнете, никак не е малко.

Използвайте таланта си…

Правете това, което най-много харесвате, колкото и щуро да е. Хората си приличаме, така че не режете сами предварително крилата си, като си мислите, че никой няма да потърси това, което имате да предложите. Със сигурност има и други, които се интересуват от нещо, от което и вие се интересувате, а може би сте и доста добър в дадената област.

kids-doing-crafts-at-home-fsbhdk8nПървото, което трябва да направите е, да седнете на спокойно и уединено място, където да помислите кое е това, което ви се удава и ви прави щастливи. Това може да е всичко.

Някои хора обичат да се грижат за деца. Помислете добре дали и това се отнася за вас, но помислете реално. Това да се грижиш за собствените си деца и да се грижиш за чужди деца, са съвсем различни неща. Всички деца са възпитани по различен начин и ако мислите, че обичате да се грижите за деца, помислете и за техните капризи и как бихте се справили с тях. Ако все пак нищо не ви притеснява, можете да предложите да наглеждате децата на свои приятелки. Това няма да ви направи милионери, но пък можете да се разберете по такъв начин, по който и на приятелките ви, и на вас да ви е удобно.

Друга идея е ако изработвате нещо, да публикувате снимки във фейсбук и по този начин да продавате вашите неща. Освен това хубава реклама, която можете да си направите, е да  подарите изработеното на приятели.

Handmade-christmas-reindeer-hatНапример ако плетете хубаво, може да изплетете бебешка жилетка или шапчица, която да подарите на приятели. Ако дрешката е достатъчно атрактивна, техни приятели биха се заинтересували от къде са я взели и по този начин ще стигнат до вас.

Ако харесвате да правите интериорен дизайн или да декорирате стени, можете да започнете с вашия дом. После пуснете снимки в социалните мрежи и ето ви реклама. Показвайте това, което ви вдъхновява – това ще вдъхнови и другите около вас, които са на сходна вълна.

Обичате да правите прически и имате модел, на който да ги правите, например дъщеря ви. Можете да заснемате клипове на това, как се правят различни прически и да ги пускате във ваш youtube канал. Освен вашите почитатели, сайта предлага да пуска реклами във вашите клипове, за което ви предлага определена сума пари. А може и да правите прически на близки и познати срещу минимално заплащане, което е добре и за вас, и за тях.

Друга идея е да започнете да пишете. В много сайтове се търсят хора, които да предлагат нови статии, така че какво чакате, всичко е във вашите ръце.

6294c02bf9e06ae842358b18f292c5f1Можете да правите татуировки? Нашумелият напоследък гел-лак? Всяко едно нещо, което ви носи радост, може да ви донесе и определена печалба. А ще бъде забавление и за вашите близки и приятели, ще обогати и социалния ви живот.

Някои младежи печелят дори от това да обясняват в youtube как да минат нивото на последната версия на някоя игра.

…Или ненужните си вещи

Ако никое от горе изброените или нещо друго подобно не ви вдъхновява да започнете да печелите допълнително, тогава сигурно имате ненужни предмети в къщи. Можете да ги пуснете за продажба онлайн или да излезете и да ги продадете по седмичните пазари (car boot). Таксата за участие в седмичен пазар не е голяма, в зависимост от мястото варира между 8 и 12 паунда, така че ако имате достатъчно ненужни вещи, половин свободен ден и достатъчно свобода на мисълта, можете да спечелите, а и да се забавлявате.

И последната идея, която е доста лесна – ако пътувате с личния си автомобил, можете да предложите споделено пътуване или превоз на багаж. Дори и ако пътувате в рамките на града, можете да вземете някой от спирката и да го откарате до друга спирка, която ви е на път. uslugata-spodeleno-pytuvane-stava-vse-po-populqrna-265169Просто спрете колата и попитайте дали има някой във вашата посока – не е трудно. Ако пътувате на по-далечни разстояния, можете да споделите това с приятели, а напоследък има и много сайтове за споделени пътувания, в които можете да пуснете оферта. От това можете освен да си върнете парите, похарчени за гориво, можете да спечелите нови приятели и отново – да се забавлявате.

Важното е да се забавлявате, каквото и да изберете да правите. По този начин подобрявате като цяло излъчването си и ще имате много нови приятели и по-богат социален живот – защото всеки харесва лъчезарните хора и търси компанията им.

16 Comments to “Забавни начини за изкарване на допълнителни доходи”

  1. Ponieważ technologia rozwija się coraz szybciej, a telefony komórkowe są wymieniane coraz częściej, w jaki sposób tani, szybki telefon z Androidem może stać się zdalnie dostępnym aparatem?

  2. Czy jest jakiś sposób na odzyskanie usuniętej historii połączeń? Osoby posiadające kopię zapasową w chmurze mogą użyć tych plików kopii zapasowych do przywrócenia zapisów połączeń telefonicznych.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *