10 умения, които трябва да притежавате в днешната работна среда

softskills-iconИзискванията към съвременните кадри, търсещи работа, се увеличават все повече. Освен че са им необходими определени техническите и специални умения, свързани с професията, от тях се иска да притежават и т.нар. soft skills – в условен превод от английски език „меки умения”, в които се изисква гъвкавост.

Редица изследвания са посветени на това, кои умения се ценят най-много във водещи компании в световен мащаб.

Тези т. нар. „Меки умения“ са компетенции на поведението, които се разгръщат в рамките на контактите ни с колеги и партньори и са част от емоционалната интелигентност. В днешната работна среда те като че ли са по-важни от всякога. Да имаш търсени „твърди умения”, като машинното инженерство, вече не е достатъчно само по себе си да ти гарантира оферта за работа. Днес много работодатели смятат „меките умения” за еднакво важни с „твърдите”.

Вижте кои са тези видове компетенции отвъд дипломата, които в бъдеще ще са все по-важни за реализацията на всеки професионалист и не се учат в университета. Човек ги овладява сам, по време на работния процес, на събития за събиране на контакти, дори докато прекарва вечерите си със семейството и приятели.

Ето кои са.

 1. Да приемате критика. Да я търсите и да не се примирявате с недостатъците си. Критиката е най-ефективният начин човек да се развие. Ако не овладеете това умение, ще попаднете в ситуацията на онези, които се чудят защо всички останали изглежда напредват, а те не.
 2. Гъвкавост. „Не оцелява най-силният или най-интелигентният, а този, който най-добре управлява промяната”, е казал Чарлз Дарвин. Обновявайте професионалните си умения и учете нови винаги, когато можете, колкото и да знаете.
 3. Умение за разрешаване на проблеми. Проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) показва, че работните позиции на високо ниво, които изискват умения за решаване на проблеми като мениджмънта и консултантството, имат ръст на търсенето, докато позициите с изискване за критично мислене на средно ниво, като тези на търговци, продавачи в бизнеса на дребно, занаятчии, обслужващ персонал, бележат спад.
 4. Самоувереност. Всичко се корени в това да впечатлите единствения човек, който има истинско значение за кариерата ви – вас самите.
 5. Работна етика. Такава липсва във все по-голяма степен сред най-младите служители. Тя може да се използва като предимство на пазара на труда.
 6. Издръжливост при работа под натиска на срокове. Способност да се издържа на високо напрежение и стрес.
 7. Екипна работа. Задачите в съвременните компании стават все по-сложни и невъзможни за изпълнение, без да е необходимо междуличностно сътрудничество. На служителите се възлагат тясно специализирани части от проектите. Целият екип чувства тежест, ако един човек не спази задълженията си.
 8. Тайм мениджмънт. Самодисциплина при управление на времето. Планиране на собствените задължения, така че да бъдат извършени в срок.
 9. Добра комуникация. Тя също е нещо, което се явява проблем при най-младите служители. Само една думи не на място може да даде на другия погрешно впечатление, припомнят специалисти. Все повече заради проблем в общуването и недоразумения фирмите се разделят с добри професионалисти с високи умения в основната си компетенция, извън комуникацията.
 10. Позитивна гледна точка. Положителното мислене е „заразно” и фирмите добре знаят това. Дори да няма човек в офиса, който да бъде водещ в позитивизма, винаги оптимистичната настройка на всеки един от служителите може да е решаваща, защото неутрализира стреса и прави работата по-приятна, следователно и по-продуктивна.

10 Comments to “10 умения, които трябва да притежавате в днешната работна среда”

 1. La compatibilidad del software de rastreo móvil es muy buena y es compatible con casi todos los dispositivos Android e iOS. Después de instalar el software de rastreo en el teléfono de destino, puede ver el historial de llamadas del teléfono, mensajes de conversación, fotos, videos, rastrear la ubicación GPS del dispositivo, encender el micrófono del teléfono y registrar la ubicación circundante.

 2. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]директ скликивание[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]защита от скликивания в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]скликивание яндекс директа[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]яндекс директ скликивание[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]яндекс директ скликивание[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]скликивание рекламы конкурентов[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]защита от скликивания яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]как скликивать конкурентов в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]скликивание рекламы яндекс[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]скликивание рекламы конкурентов[/url].

 3. [url=https://www.sergiev-posad.ru/useful/?id=14355]Левша Отремонтировать холодильник[/url].
  [url=https://www.abcsport.ru/shop-kids/office/4020.php]levsha Недорогой ремонт холодильников[/url].
  [url=https://www.jobinmoscow.ru/text.php?link=2448]levsha-remont.ru Ремонт холодильника однокамерного[/url].
  [url=https://moskva.2rus.org/levsha-master/]Ремонт холодильной техники Левша[/url].
  [url=https://bashny.net/admin/2018/03/24/chto-nuzhno-znat-o-remonte-holodilnikov.html]Вызвать ремонт холодильников Левша Ремонт[/url].
  [url=https://www.sergiev-posad.ru/useful/?id=14355]Ремонт встроенных холодильников на дому levsha-remont[/url].
  [url=https://bashny.net/admin/2018/03/11/remont-holodilnikov-na-domu-obzor-preimuschestv-udobnogo-servisa.html]Холодильник ремонт[/url].
  [url=https://www.sergiev-posad.ru/useful/?id=14355]Ремонт холодильника side by side[/url].
  [url=https://www.jobinmoscow.ru/text.php?link=2448]Ремонт двухкамерного холодильника[/url].
  [url=http://trisovi.ru/remont-holodilnikov-indezit/]Стоимость ремонта бытового холодильника[/url].

 4. [url=https://www.pinterest.co.uk/rega0589/]Волна Купить теплицу с доставкой и установкой[/url].
  [url=https://rutube.ru/channel/30633534/about/]теплица52 Дешевые теплицы из поликарбоната[/url].
  [url=https://sodla.ru/problemy-sadovodov/teplicy-iz-polikarbonata-plyusy-i-minusy.html]Стоимость теплицы[/url].
  [url=https://ru.pinterest.com/rega0589/_created/]Купить теплицу н новгород[/url].
  [url=https://forum.ixbt.com/users.cgi?id=info:>1742038]Теплицы официальный сайт[/url].
  [url=https://knowyourmeme.com/users/теплицы-волна-Рё-вита]teplica52.ru Купить оцинкованную теплицу[/url].
  [url=https://abisgroup.ru/articles/universalnye-tepliczy-iz-polikarbonata.htm]Теплицу купить по акции от производителя teplica52[/url].
  [url=https://omskpress.ru/news/96623/plyus_teplits_iz_polikarbonata/]Теплицы из поликарбоната от производителя Волна и ВИТА[/url].
  [url=https://www.vo5.org/news/vybor-nadezhnyh-teplits]Теплицы из поликарбоната[/url].
  [url=https://repo.getmonero.org/teplica52]Большие теплицы из поликарбоната цена[/url].
  [url=https://dzerjinsk.ru/news/gde-zakazat-sovremennye-polikarbonatnye-teplitsy-dlya-ovoshchei-i-yagod]Усиленная теплица из поликарбоната teplica52[/url].
  [url=https://ru.pinterest.com/rega0589/_created/]Теплица Теплица52[/url].
  [url=https://bbpress.org/forums/profile/teplica52/]Теплица 2 на 4 цена[/url].
  [url=https://www.strata.com/forums/users/teplica52/]Большие теплицы из поликарбоната цена[/url].
  [url=https://spravka-jurist.com/preimuschestva-teplic-iz-polikarbonata]Купить теплицу из поликарбоната дешево[/url].
  [url=https://speakerdeck.com/teplica52]Теплица на заказ[/url].
  [url=https://www.cakeresume.com/me/teplica52]Волна Теплицы из поликарбоната от производителя цены[/url].
  [url=http://vstrg.info/stati-partnerov/preimushhestva-teplic-iz-polikarbonata.html]теплица52 Купить усиленную теплицу[/url].
  [url=https://list.ly/teplica52/newsfeed]Теплицы прямостенные усиленные от производителя[/url].
  [url=https://www.pinterest.co.uk/rega0589/]Где купить теплицу из поликарбоната[/url].
  [url=https://solo.to/teplica52]Теплицы прямостенные от производителя[/url].
  [url=https://peatix.com/user/17455941/view]teplica52.ru Где можно купить теплицу[/url].
  [url=https://ogorodnikis.ru/vse-dlja-sada-i-ogoroda/teplica-iz-polikarbonata-vita-premium.html]Купить теплицу из поликарбоната дешево teplica52[/url].
  [url=https://www.niann.ru/?id=555392]Стоимость теплицы из поликарбоната Волна и ВИТА[/url].
  [url=http://www.topsostav.ru/profile/266725/wall/]Большие теплицы из поликарбоната[/url].
  [url=https://solo.to/teplica52]Купить теплицу из поликарбоната дешево[/url].
  [url=https://www.business-gazeta.ru/article/436551]Теплицы из поликарбоната ширина 2 метра teplica52[/url].
  [url=https://wyksa.ru/2020/07/30/kak-sdelat-teplicu-iz-polikarbonata-svoimi-rukami.html]Где купить теплицу Теплица52[/url].
  [url=https://www.mixcloud.com/teplica52/]Где купить теплицу[/url].
  [url=https://www.reddit.com/user/Teplica52/]Прямостенные теплицы от производителя москва и московская[/url].
  [url=https://bbpress.org/forums/profile/teplica52/]Прямостенные теплицы от производителя цены[/url].
  [url=https://www.reddit.com/user/Teplica52/]Купить теплицу усиленную[/url].

 5. [url=https://teplica-parnik.net/pochemu-stiralnaya-mashina-ne-zapuskaetsya-i-kak-eto-ispravit.html]Дзен ремонт холодильников[/url].
  [url=https://dzen.pixnet.net/blog/post/98736943]Дзен ремонт холодильников[/url].
  [url=https://dzenremont-spb.webflow.io/]dzen-remont[/url].
  [url=https://similars.net/alternatives-to/dzen-remont.ru]ДЗЕН ремонт[/url].
  [url=https://servisdv.ru/index.php/uslugi-n/15-remont-stiralnykh-mashin]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://www.openstreetmap.org/user/Michail77]https://dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://penzu.com/public/f050a824]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://alice.ya.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]Дзен ремонт стиральных[/url].
  [url=https://alice.ya.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://dialogs.yandex.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://dialogs.yandex.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]https://www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://zenwriting.net/dzen/img-5dps]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://dzen-remont.jimdosite.com/]https://dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://dialogs.yandex.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]Дзен ремонт холодильников[/url].
  [url=https://writeablog.net/dzen/img]Dzen Remont[/url].
  [url=https://similars.net/alternatives-to/dzen-remont.ru]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://forum.expert-cm.ru/index.php?topic=6641.135]DZEN-remont.ru[/url].
  [url=http://рамсервис.СЂС„/remont-stiralnykh-mashin]Дзен ремонт холодильников[/url].
  [url=https://servis-remont.amebaownd.com/]ДЗЕН ремонт[/url].
  [url=https://dzen.hashnode.dev/remont-varochnyh-panelej-v-sankt-peterburge]DZEN-remont.ru[/url].
  [url=https://forum.expert-cm.ru/index.php?topic=6641.135]Дзен-ремонт ру[/url].
  [url=https://www.qth.spb.ru/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=dzen077]dzen remont[/url].
  [url=https://teletype.in/@dzenremont/123]dzen remont[/url].
  [url=https://telegra.ph/Remont-duhovyh-shkafov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-03-21]Дзен ремонт холодильников[/url].
  [url=https://www.openstreetmap.org/user/Michail77]dzen_remont[/url].
  [url=https://www.cossa.ru/profile/?ID=176474]www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://www.openstreetmap.org/user/Michail77]DZEN-remont.ru[/url].
  [url=http://рамсервис.рф/remont-stiralnykh-mashin]Dzen Remont[/url].
  [url=http://service-galaktika.ru/main/remont_stiralnih_mashin.html]dzen-remont[/url].
  [url=https://dzen-remont.jimdosite.com/]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://64195a4a3d289.site123.me/blog/Дзен-Ремонт]Dzen Remont[/url].
  [url=https://www.arbaletspb.ru/forum/show33/]www.dzen-remont.ru[/url].

 6. [url=https://www.pozible.com/profile/andy-48]vc.ru[/url].
  [url=https://www.adpost.com/u/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.thethingsnetwork.org/u/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://amazingradio.com/profile/andy6]vc.ru[/url].
  [url=https://skitterphoto.com/photographers/89559/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.deviantart.com/andy4334]vc.ru[/url].
  [url=https://www.slmath.org/people/67673]vc.ru[/url].
  [url=https://myanimelist.net/profile/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://www.bark.com/en/gb/company/andy/d80Mw/]vc.ru[/url].
  [url=https://replit.com/@a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://www.bandlab.com/andy4334]vc.ru[/url].
  [url=https://www.thethingsnetwork.org/u/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://www.adsoftheworld.com/users/ad418f75-90a8-411d-b1c4-b924cc24af1c]vc.ru[/url].
  [url=https://satori.lv/profile/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.catchafire.org/profiles/2763018/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.sandiegoreader.com/users/andyandy/]vc.ru[/url].
  [url=https://replit.com/@a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://guides.co/a/andy-andy]vc.ru[/url].
  [url=https://qiita.com/a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://www.slmath.org/people/67673]vc.ru[/url].
  [url=https://graphcommons.com/u/a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://guides.co/a/andy-andy]vc.ru[/url].
  [url=https://solo.to/andyandy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.babelcube.com/user/andy-andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.longisland.com/profile/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://pubhtml5.com/homepage/zhebw/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.renderosity.com/users/id:1476110]vc.ru[/url].
  [url=https://www.designspiration.com/a79346392/saves/]vc.ru[/url].
  [url=https://bikeindex.org/users/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.clickasnap.com/profile/andyandy3]vc.ru[/url].
  [url=https://ko-fi.com/andy937686]vc.ru[/url].
  [url=https://www.proarti.fr/account/andy-1]vc.ru[/url].

 7. [url=https://fabrika-teplic.ru]Теплица из поликарбоната цена[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/]Теплица под заказ по размерам[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#1]Купить прочную теплицу[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#2]Купить теплицу недорого[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#3]Теплицы от производителя по низким ценам[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#4]Теплица с установкой[/url].

 8. [url=https://mostep.ru]Дешевые теплицы производителя[/url].
  [url=https://mostep.ru/]Купить теплицу цена[/url].
  [url=https://mostep.ru/#1]Теплица из поликарбоната купить доставкой цена[/url].
  [url=https://mostep.ru/#2]Продажа теплиц из поликарбоната цены[/url].
  [url=https://mostep.ru/#3]Купить теплицу от производителя[/url].
  [url=https://mostep.ru/#4]Купить теплицу 2 4 недорого[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *