5 начина да направите добър бизнес

Красотата е в очите на наблюдаващия, но е добре да се се каже, че едно нещо е важно за всички видове бизнес – това е рентабилността. Всеки предприемач знае, че за да разработи бизнеса си трябва да вложи много труд, проучване, време и инвестиции. След като веднъж бизнеса е успешно създаден, можете да помислите как да го развиете по-нататък.

Има много възможности да го направите, зависи от бизнеса, с който сте се захванали, от ресурсите, с които разполагате и от това колко можете да инвестирате.

Увеличаване на продажбите за настоящи купувачи

Може би най-лесният начин да увеличите продажбите си е да убедите еднократните си клиенти и тези, които купуват по-рядко, да купуват по-често и да ви станат постоянни клиенти. За да направите това, трябва да поддържате списък със своите клиенти и да разберете какво са купували преди това, за да можете да им направите по-добро предложение.

FAN2034625Когато направят първата си покупка от вас, попитайте ги дали искат каталог със специални предложения, който да им изпратите на и-мейл. Това ви дава един допълнителен списък с евентуални редовни клиенти, на които да изпращате новите предложения и да им давате специални оферти на базата на това, което са си купили от вас.

Друга опция е да потърсите клиенти, които е можело да купят от вас, но по някакви причини са се отказали и са отишли другаде. Помислете как можете да си ги върнете. Например можете да направите програма за лоялност или намаления, което би ви върнало тези клиенти, а може и да ви доведе нови.

Станете атрактивен за нови клиенти

Трябва да привлечете нови клиенти за да расте бизнеса ви. За да го направите, трябва да  увеличите информацията, която е налична за вас. Това става чрез реклами.

Друг начин да привлечете клиенти е да говорите за продукта си и да разберете кое би ги накарало да купуват от вас, а не от конкурентите ви. В тази насока можете да ги накарате да попълнят анкета, от която да разберете важни неща за това, което предпочитат.

Преорганизиране на цените, на които продавате също би бил ефективен начин да повишите продажбите си. Имайте предвид, че чрез намаляне на цените, вие можете да направите повече клиенти, но това ще доведе до повече работа на по-ниска цена. А ако намалите цените твърде много, клиентите ви може да възприемат това като знак, че продукта или услугата ви не са на ниво.

Подобряване

Подобряването на продуктите ви или услугите, които предлагате е сигурен начин да  увеличите бизнеса си. Когато повече хора започнат да говорят за вашия бизнес, това е знак, че се движите в правилна посока. Отзивите на потребителите са вече дори по-търсени от самото описание на продукта или услугата, които се предлагат.

Преди да направите каквито и да е промени, добре преценете положителните и отрицателните аспекти на това. Например ако имате магазин и клиентите ви се увеличат много, може да се наложи да наемете още един човек, но това пък може да ви дръпне приходите назад.

Разнообразете

tools-for-small-business-660x369Много малки бизнеси предоставят на клиентите си само един продукт или услуга. По този начин те обхващат само една част от клиентите. Добра идея е да започнете да предоставяте допълнителни продукти или услуги, които са свързани с основния продукт. По този начин клиентите ще бъдат по-улеснени, като намират всичко само при един доставчик на услуги. Например, ако имате малък семеен хотел във ваканционно селище добре е да предлагате допълнителни услуги, включени в пакет – екскурзовод до известни места наоколо, превоз от летището до хотела ви или някакви дейности в самия хотел – велосипеди под наем, басейн, ползване на кухня за приготвяне на храна от самите туристи. Имайте предвид, че ако едната услуга няма достатъчно добър успех, предлагането на останалите също няма да има успех.

Отваряне на още един офис / магазин на друго място

Често пъти това е първото, за което си мислят предприемачите, когато бизнеса им се увеличи. Решението, което ще вземете трябва да е базирано на това, което е най-добро за вашия бизнес – и не е задължително да бъде това, което е най-доброто за вашите лични финанси в краткосрочен план.

Ако сте решили да отворите и на друго място, преди това направете проучване. Внимателно изберете мястото, така че то да отговаря на основния бизнес и основната услуга, която предлагате. Обърнете внимание и на това колко подобни на вашия бизнес има наоколо. Освен това не забравяйте, че на новото място трябва да сложите добре обучен управител, на който да имате доверие.

25 Comments to “5 начина да направите добър бизнес”

  1. Afficher le contenu du bureau et l’historique du navigateur de l’ordinateur de quelqu’un d’autre est plus facile que jamais, il suffit d’installer le logiciel keylogger.

  2. Ищете способ расслабиться и получить незабываемые впечатления? Мы https://t.me/intim_tmn72 предлагаем эксклюзивные встречи с привлекательными и профессиональными компаньонками. Конфиденциальность, комфорт и безопасность гарантированы. Позвольте себе наслаждение и отдых в приятной компании.

  3. Портал о культуре – ваш гид по культурной жизни города. Здесь вы найдёте информацию о театрах, музеях, галереях и исторических достопримечательностях. Откройте для себя яркие события, фестивали и выставки, которые делают Ярославль культурной жемчужиной России.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *