Жалба до Бюрото по труда

В случаи, когато не сте доволни от получени услуги или обслужване от Бюрото по труда или има някакъв друг проблем, свързан с тях, то вие сте в правото си да подадете жалба в местното бюро. Ако не сте ходили лично там и не знаете адреса, може да го откриете много лесно като погледнете някой от пликовете от писма, които сте получавали от Jobcentre Plus.

Когато пишете жалбата си напишете подробно какво се е случило, това отразило ли ви се е по някакъв начин и как точно, има ли последствия от случката и какви мерки очаквате да бъдат взети от Бюрото по труда.

От Бюрото трябва да отговорят и разрешат проблема в срок от 15 работни дни. Те могат да се свържат с вас по телефона, ако имат нужда от допълнителна информация или за да се изясни нещо, както и за да ви уведомят какъв е отговора по вашата жалба.

Ако вие не сте доволни от получения отговор или сте очаквали да се предприемат мерки, а такива не са взети, може да отнесете случая до главния оперативен директор на отдела по трудова заетост. Отговор отново ще получите в срок от 15 работни дни.

Ако и отговорът от главния директор не е задоволителен за вас, може да се обърнете към следовател, наречен Independent Case Examiner(ICE),който ще проведе безплатно подробно разследване по случая ви и ще вземе безпристрастно решение.

Въпреки, че рядко се стига до тук, ако все още сте недоволни, дори и след взетото решение от ICE, може да отнесете случая до най-високо ниво, а именно до Parliamentary and Health Service Ombudsman.

Вие имате и право на парично обезщетение, ако се сметне за нужно. Обезщетението може да е заради това, че сте претърпели финансови загуби или дори заради лошото отношение или отказване на услуга от Бюрото по труда.

Ако искате безплатен и безпристрастен съвет или ви е необходима помощ, може да се обърнете и към Citizens Advice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *