Не толкова популярни начини за намиране на обявени свободни работни места

tumblr_inline_nmm120S9YV1t438va_540След като вече ви представихме един от начините за намиране на работа, а именно – чрез интернет, в тази статия ще разгледаме и други, не чак толкова популярни възможности.

Увеличете шансовете си за успех с помощта на най-различни източници на свободни работни места и методи на търсене на работа, като например обяви във вестниците и jobcentres.

Вестници – местни и национални

Можете да си намерите работа, като потърсите обяви в някой от националните всекидневници като The Times и The Mirror, в местните и регионални дневни или седмични вестници. Посъветвайте се с местния продавач на вестници и списания, за да разберете кои издания са на разположение във вашия район.

Професионални и специализирани списания

В списанията и специализираните издания, насочени към желаната от вас професия също бихте могли да откриете свободни работни места. Абонамента често е безплатен, ако вече сте в дадения бранш. В големите будки за вестници и библиотеките също ще намерите подобни издания.

Освен съобщения за свободните работни места, тези списания включват новини и информация за фирми, които се разрастват и които са спечелили нови договори. Дори и тези фирми да не са обявили свободни работни места, вие бихте могли да се обърнете към тях и просто да попитате дали случайно не се нуждаят от персонал.

Jobcentres

Повечето Jobcentres предлагат:

– достъп до компютри, за да търсите работа онлайн

– Jobseeker Direct (Тел 0845 60 60 234) – телефонна услуга, чрез която можете да получите подробна информация за свободните работни места, да поискате формуляри за кандидатстване и да организирате интервюта

Личните консултанти могат да ви помогнат в намирането на свободни работни места, които са точно за вас. Те могат също така да ви информират за правителствени схеми на обучение, които биха могли да са подходящи за вас. Те ще вземат предвид всички допълнителни обстоятелства, свързани с вас, като например грижи за деца или ако имате увреждане.

National Careers Service

Персоналът на National Careers Service предлага съвети за професионално развитие и интервюта, и биха могли да ви дадат информация за работодателите във вашия район, които търсят персонал. Възможно е да става въпрос за свободни работни места или за схеми за чиракуване, или пък стажове. Можете да разберете къде е най-близкия офис и да си уговорите среща, като се обадите на National Careers Service.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *