Четири бизнес идеи, които можете да започнете още в университета

Четири бизнес идеи, които можете да започнете още в университетаНякои от световно известните предприемачи като Марк Зукърбърг, Бил Гейтс, Сергей Брин и Лари Пейдж са започнали бизнес още докато са били студенти.

Според проучване на банка „Сантандер“, над 80 хиляди студенти в британски университети имат свой собствен бизнес и общият им оборот е над 44 милиона паунда – най-малкото това е впечатляващо. Поне една четвърт от тези 80 хиляди ще продължат бизнеса си и след дипломиране и ще го превърнат в основната си работа.

Ако искате да започнете от някъде, идеята да работите за себе си ви харесва, но ви притеснява това, че все още учите, не се тревожете. Именно времето докато сте студент е най-доброто да рискувате и опитате да започнете нещо свое. В тази статия ще ви дадем пет идеи за бизнес, които можете да започнете още сега и за които няма да ви трябва голям начален капитал.

  1. Онлайн търговия

Факт е, че през последните години онлайн пазаруването набира все по-голяма популярност. Според статистиката, една на всеки четири покупки се прави именно в интернет, а потребителите харчат средно по 68,2 милиарда паунда за онлайн пазаруване всяка година.

Маркетинговите експерти очакват онлайн пазарът да се разрасне двойно до 2018 година, заради повишеното търсене и употреба на смартфони и таблети.

Ако можете да изработите нещо уникално или просто сте решили да препродавате стоки, онлайн търговията е идеална за вас. Имате много възможности – от това да продавате през Ибей, Амазон и др. подобни посреднически сайтове до това да си направите собствен онлайн магазин.

Според „Сантандер“ 49 процента от британските студенти, които са в сферата на онлайн търговията, продават стоки чрез собствени сайтове, превърнати в онлайн магазини, но ако нямате началния капитал, за да ви изработят подобен сайт, можете спокойно да започнете през посредническите и след като заработите малко пари да се прехвърлите.

Въпреки това собственият онлайн магазин няма да ви струва чак толкова, можете да го направите за около 100 паунда. Ще ви трябва домейн име, което вие си измисляте и регистрирате (ако е свободно, разбира се) срещу 3 паунда за .com или co.uk. След това трябва да си наемете уеб хостинг, където ще бъде съдържанието на сайта ви – тук цените са от 4-5 паунда на месец до 30 паунда, според плана, който ще ви устройва, но в началото и най-евтиния ще ви свърши работа.

След като вече имате собствен домейн и хостинг, трябва да пристъпите към самия сайт, който ще е онлайн магазин. Ако имате умения в програмирането и уебдизайна, можете да си го направите и сами, но ако не разбирате от това или просто нямате времето, може да наемете професионалист или фирма, които да направят сайта вместо вас. Цената за изработката на сайта ще е различна според изискванията и сроковете ви, а и според ценообразуването на отсрещната страна.

Когато сайтът е готов и функционален можете да започнете да добавяте продуктите си и да започнете да го рекламирате и осъществявате продажби.

  1. Направете си блог

Блоговете са доста добър начин за изкарване на пари в последните години, а ако ви харесва, можете да започнете и влогинг – т.е. видео логове. С един блог на интересна тематика можете да си докарате хиляди, дори стотици хиляди читатели и последователи. С правилните реклами и рекламодатели можете да печелите повече от добре.

Самата направа на блог става буквално за минути като използвате множеството безплатни сайтове за блогове, като например Блогър, Уърдпрес и др.

Ако сте малко по-навътре в нещата или просто искате независим блог, можете да заложите на готовата блог система на Уърдпрес, която се инсталира за секунди и от вас само остава да си я направите както ви харесва. Имайте предвид обаче, че преди всичко ще ви трябва домейн име и хостинг, където ще се подвизава блогът ви.

Имайте предвид, че за да потръгне блогът, най-важното е съдържанието в него. Той е ваш и можете да пишете за каквото искате и каквото ви харесва, или пък може да засегнете една конкретна тема, която ви влече и разбирате, или пък такава, за която има интерес от потребителите в мрежата, но няма много информация и сайтове. Тук всичко зависи от вашата гледна точка и предпочитания. Публикувайте редовно интересно и уникално съдържание и ще видите колко бързо блогът ви ще набере посетители и последователи. Тогава вече можете да си потърсите рекламодатели, но ако сте добри в това, което правите, предложенията от тяхна страна също няма да се забавят. Освен това можете да използвате някоя рекламна система, която да ви донесе още допълнителни приходи, като например Гугъл Адсенс.

  1. Станете фрилансър (изпълнител на свободна практика)

Ако смятате, че притежавате уникални умения, които могат да ви бъдат от полза в сферата на услугите и хората ще имат интерес към вас, можете да станете фрилансър – изпълнител на свободна практика. Така ще разполагате с времето си, можете да посещавате лекциите и същевременно в свободното си време да извършвате услуги за други хора, за които ще ви се заплаща.

Предимството да сте фрилансър е, че никой не ви задължава да работите. Можете да го правите когато на вас ви харесва, колкото ви харесва и за когото искате. Имате пълна свобода, а цените на услугите си определяте сами, което също не е за подценяване. Така можете да преборите конкуренцията в лицето на други фрилансъри или фирми.

Просто обмислете добре в какво сте добри и започнете да рекламирате услугите си по един или друг начин. Например, отдават ви се чуждите езици? Започнете да давате частни уроци или да превеждате. Сръчни сте и ви харесва да поправяте неща? Ходете по домовете на хората, за да поправяте счупени електроуреди, сменявате крушки, отпушвате тръби и т.н. Разбирате от автомобили? Предложете услугите си на автомонтьор срещу по-ниска цена от тази, която взимат в сервизите и със сигурност ще си намерите клиенти. Вариантите са много, но ако сте особено добри в нещо, то тогава не го пазете за себе си, а се възползвайте от него и направете добри пари.

  1. Разработвайте мобилни приложения

Ако разбирате от програмиране или пък имате желанието да се учите и да работите в сферата на софтуерното разработване, тази бизнес идея е точно за вас. Сами или с помощта на приятел можете да разработите мобилни приложение за смартфони и таблети, което да ви донесе стотици, дори хиляди паунди.

Единственият минус тук е, че ще ви трябва време, много време. Приложението трябва да се разработи от нулата, да се тества обстойно, да се поправят бъгове и чак тогава да се пусне на пазара, което обикновено отнема около 6 месеца за сам човек.

Ограничения тук нямате – работите за себе си, когато искате и колкото искате, но вероятно ще искате да свършите по-бързо с разработката на приложението, за да не пусне някой друг преди вас подобно и трудът ви да се обезсмисли. Тук най-важното е да имате добра идея за това какво приложение още не е направено или пък да имате няколко идеи как да подобрите значително вече излязло и утвърдило се приложение. Така успехът му при излизане е почти сигурен, а вие ще станете доста по-богат.

Единственото, което ви трябва за да започнете разработката е идея, желание, програмни умения, според сложността на приложението и не на последно място време.

11 Comments to “Четири бизнес идеи, които можете да започнете още в университета”

  1. Obecnie technologia pozycjonowania jest szeroko stosowana. Wiele samochodów i telefonów komórkowych ma funkcje pozycjonowania, a także wiele aplikacji do pozycjonowania. Gdy zgubisz telefon, możesz użyć takich narzędzi do szybkiego zainicjowania żądań śledzenia lokalizacji. Zrozumieć, jak zlokalizować telefon, jak zlokalizować telefon po jego zgubieniu? https://www.xtmove.com/pl/how-to-track-someones-phone-location-by-cell-phone-number-online-for-free/

  2. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]скликивание в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]как защититься от скликивания в директе[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]защита от скликивания[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]защита от склика[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]защита от скликивания яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]скликать рекламу конкурента[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]скликивание яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]защита от скликивания яндекс директ[/url].

  3. [url=http://coffeet.ru/raznoe/remont-xolodilnikov-v-shhelkovo.html]Левша Вызвать ремонт холодильников[/url].
    [url=https://oblacco.com/kak-zapravit-xolodilnik/]levsha Ремонт холодильника на дому[/url].
    [url=https://www.fcw.su/poleznaja-43/prodlevaem-srok-sluzhby-stiralnoi-mashiny.html]levsha-remont.ru Ремонт холодильников на дому рядом со мной[/url].
    [url=https://stimul.kiev.ua/articles.htm?a=remont-holodilnikov-sharp]Спб ремонт холодильников Левша[/url].
    [url=http://coffeet.ru/raznoe/remont-xolodilnikov-v-shhelkovo.html]Ремонт встроенных холодильников на дому Левша Ремонт[/url].
    [url=https://bashny.net/admin/2018/03/11/remont-holodilnikov-na-domu-obzor-preimuschestv-udobnogo-servisa.html]Ремонт холодильников в на дому levsha-remont[/url].
    [url=http://www.portcom.ru/articles/remont-bytovoi-tehniki]Ремонт холодильников на дому[/url].
    [url=http://www.portcom.ru/articles/remont-bytovoi-tehniki]Вызов мастера по холодильникам[/url].
    [url=https://oblacco.com/kak-zapravit-xolodilnik/]Ремонт встроенных холодильников[/url].
    [url=https://www.jobinmoscow.ru/text.php?link=2448]Вызвать ремонт холодильников[/url].

  4. [url=https://www.carshistory.ru/likbez/tepliczy-iz-polikarbonata.html]Волна Теплица купить недорого[/url].
    [url=https://forum.app.net/profile.aspx?id=08db2dbd917222589fc0f04d4cace4a8]теплица52 Теплицу купить по акции от производителя[/url].
    [url=https://gist.github.com/Teplica52]Теплица на заказ цена[/url].
    [url=https://abisgroup.ru/articles/universalnye-tepliczy-iz-polikarbonata.htm]Продажа теплиц из поликарбоната цены[/url].
    [url=https://beacons.ai/teplica52]Теплицы прямостенные из поликарбоната купить[/url].
    [url=https://boosty.to/teplica52]teplica52.ru Теплицы из поликарбоната распродажа от производителя[/url].
    [url=https://da4niku.ru/articles/nugna-li-na-dache-teplitsa]Теплицы купить teplica52[/url].
    [url=https://spravka-jurist.com/preimuschestva-teplic-iz-polikarbonata]Теплицы официальный сайт Волна и ВИТА[/url].
    [url=https://gist.github.com/Teplica52]Теплицы из поликарбоната на заказ[/url].
    [url=https://solo.to/teplica52]Купить теплицу н новгород[/url].
    [url=https://ru.gravatar.com/teplica52]Теплицы из поликарбоната цены teplica52[/url].
    [url=https://www.strata.com/forums/users/teplica52/]Теплицы из поликарбоната цены отзывы Теплица52[/url].
    [url=https://beacons.ai/teplica52]Купить теплицу под заказ[/url].
    [url=https://gitlab.com/Teplica52]Теплица на заказ цена[/url].
    [url=https://beacons.ai/teplica52]Теплица 3 на 8 цена[/url].
    [url=https://speakerdeck.com/teplica52]Купить теплицу с доставкой цена[/url].
    [url=https://speakerdeck.com/teplica52]Волна Теплица цена[/url].
    [url=https://sketchfab.com/Teplica52]теплица52 Купить теплицу н новгород[/url].
    [url=https://www.plasticsouz.ru/teplica.htm]Купить теплицу с доставкой и установкой[/url].
    [url=http://www.svadbann.ru/blog/shop/teplicy_iz_sotovogo_karbonata/]Усиленные теплицы цена[/url].
    [url=http://www.svadbann.ru/blog/shop/teplicy_iz_sotovogo_karbonata/]Прямостенные теплицы от производителя цены[/url].
    [url=https://t.me/teplicavolna]teplica52.ru Теплицы из поликарбоната распродажа[/url].
    [url=http://www.topsostav.ru/profile/266725/wall/]Большие теплицы купить teplica52[/url].
    [url=https://folkd.com/user/Teplica52]Теплицы от производителя цена Волна и ВИТА[/url].
    [url=https://ru.pinterest.com/rega0589/_created/]Купить новую теплицу[/url].
    [url=https://kwork.ru/user/sasha818181]Теплицы от производителя прямостенные[/url].
    [url=https://gist.github.com/Teplica52]Продажа теплиц из поликарбоната цены teplica52[/url].
    [url=https://www.carshistory.ru/likbez/tepliczy-iz-polikarbonata.html]Где можно купить теплицу из поликарбоната Теплица52[/url].
    [url=https://www.niann.ru/?id=555392]Теплица с доставкой от производителя цена[/url].
    [url=https://www.rohitab.com/discuss/user/1200603-теплицы-волна-Рё-вита/]Теплицы от производителя с установкой цена[/url].
    [url=https://www.reddit.com/user/Teplica52/]Теплица от производителя цены[/url].
    [url=http://kfaktiv.ru/sovety-po-vyboru-teplicy-iz-polikarbonata.html]Теплицы из поликарбоната распродажа в области недорого[/url].

  5. [url=https://arbaletspb.ru/forum/show47/]DZEN-remont.ru[/url].
    [url=https://remont-spb.hatenablog.com/]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://remont-spb.hatenablog.com/entry/2023/05/17/232354]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=https://remont-spb.hatenablog.com/entry/2023/05/17/232354]ДЗЕН ремонт[/url].
    [url=https://zenwriting.net/dzen/img-5dps]dzen-remont[/url].
    [url=https://writeablog.net/dzen/img]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://www.zsmspb.ru/articles/349-slomannyi-pribor-remont-ili-pokupka-novogo.html]https://dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://penzu.com/public/f050a824]dzen remont[/url].
    [url=https://www.openstreetmap.org/user/Michail77]https://dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://teplica-parnik.net/pochemu-stiralnaya-mashina-ne-zapuskaetsya-i-kak-eto-ispravit.html]Дзен-ремонт ру[/url].
    [url=https://forum.expert-cm.ru/index.php?topic=6641.135]https://dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://www.qth.spb.ru/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=dzen077]https://www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://alice.ya.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]Dzen Remont[/url].
    [url=https://servisdv.ru/index.php/uslugi-n/15-remont-stiralnykh-mashin]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=https://piterskie-zametki.ru/102701]dzen remont[/url].
    [url=https://medium.com/@reg_48881/ремонт-телевизоров-на-дому-в-санкт-петербурге-f1d680ef8591]https://dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://remont-holodilnikov-kazan.ru]DZEN-remont.ru[/url].
    [url=https://dzen.hashnode.dev/remont-varochnyh-panelej-v-sankt-peterburge]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://www.qth.spb.ru/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=dzen077]https://www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://www.qth.spb.ru/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=dzen077]https://www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://remont-holodilnikov-kazan.ru]Dzen Remont[/url].
    [url=https://dzenremont.onepage.website/]ДЗЕН ремонт[/url].
    [url=https://2stiralki.ru/vybor-posudomoechnoy-mashiny/kak-vas-mogut-obmanut-mastera-po-remontu-stiralnyh-mashin]https://www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://postheaven.net/dzen/remont-varochnykh-panelei-na-domu-v-sankt-peterburge]Дзен ремонт холодильников[/url].
    [url=http://www.dombytazheldor.ru/remont-stiralnykh-mashin]dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://writeablog.net/dzen/img]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://dzen.amebaownd.com/posts/43800127]Дзен ремонт холодильников[/url].
    [url=https://www.qth.spb.ru/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=dzen077]dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://www.imdb.com/user/ur126319876/]Дзен ремонт холодильников[/url].
    [url=https://64195a4a3d289.site123.me/blog/Дзен-Ремонт]ДЗЕН ремонт[/url].
    [url=https://www.zsmspb.ru/articles/349-slomannyi-pribor-remont-ili-pokupka-novogo.html]Дзен ремонт холодильников[/url].
    [url=https://dzen.amebaownd.com/posts/43800127]https://www.dzen-remont.ru/[/url].

  6. [url=https://www.adsoftheworld.com/users/ad418f75-90a8-411d-b1c4-b924cc24af1c]vc.ru[/url].
    [url=https://crowdin.com/project/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.naucmese.cz/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.pozible.com/profile/andy-48]vc.ru[/url].
    [url=https://www.fimfiction.net/user/718142/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://coub.com/e24bec2c0c8e4517a4a6]vc.ru[/url].
    [url=https://crowdin.com/project/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.babelcube.com/user/andy-andy]vc.ru[/url].
    [url=https://thefeedfeed.com/kohlrabi8993]vc.ru[/url].
    [url=https://www.clickasnap.com/profile/andyandy3]vc.ru[/url].
    [url=https://myanimelist.net/profile/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.walkscore.com/people/322913111204/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.divephotoguide.com/user/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.projectnoah.org/users/a79346392]vc.ru[/url].
    [url=https://www.rohitab.com/discuss/user/2143512-andy43/]vc.ru[/url].
    [url=https://www.designspiration.com/a79346392/saves/]vc.ru[/url].
    [url=https://the-dots.com/users/andy-andy-1606651]vc.ru[/url].
    [url=https://mxsponsor.com/riders/andy/about]vc.ru[/url].
    [url=https://www.clickasnap.com/profile/andyandy3]vc.ru[/url].
    [url=https://www.thethingsnetwork.org/u/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://artistecard.com/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://qiita.com/a79346392]vc.ru[/url].
    [url=https://app.roll20.net/users/13178306/andy-a]vc.ru[/url].
    [url=https://www.speedrun.com/users/andy34]vc.ru[/url].
    [url=https://www.weddingbee.com/members/a79346392/]vc.ru[/url].
    [url=https://thefeedfeed.com/kohlrabi8993]vc.ru[/url].
    [url=https://allods.my.games/forum/index.php?page=User&userID=142311]vc.ru[/url].
    [url=https://www.speedrun.com/users/andy34]vc.ru[/url].
    [url=https://replit.com/@a79346392]vc.ru[/url].
    [url=https://coub.com/e24bec2c0c8e4517a4a6]vc.ru[/url].
    [url=https://www.longisland.com/profile/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.proarti.fr/account/andy-1]vc.ru[/url].

  7. Hi there everybody, here every one is sharing such familiarity,
    therefore it’s pleasant to read this weblog, and I used to pay a visit this website everyday.

  8. [url=https://fabrika-teplic.ru]Качественная теплица купить[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/]Усиленная теплица от производителя[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#1]Купить теплицу из трубы[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#2]Теплица купить[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#3]Теплица капелька купить[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#4]Теплицы из поликарбоната купить н новгород[/url].

  9. [url=https://mostep.ru]Купить теплицу 2[/url].
    [url=https://mostep.ru/]Купить теплицу цены акции[/url].
    [url=https://mostep.ru/#1]Теплицы от производителя цена[/url].
    [url=https://mostep.ru/#2]Теплицы по ценам от производителя[/url].
    [url=https://mostep.ru/#3]Усиленная теплица из поликарбоната[/url].
    [url=https://mostep.ru/#4]Продаж теплиц цена[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *