8 лъжи, които интервюиращите казват на кандидатите за работа

1Ако си търсите работа, понякога може би се замисляте дали да не „подплатите” опита си, или да преувеличите ролята си в ключов проект, по който сте работили. Но дали някога ви е хрумвало, че интервюиращите също може да се опитват да ви заблудят? Те редовно казват на кандидатите за работа неща, които не са изцяло верни, а понякога дори са пълна лъжа. Представяме ви осем от най-често използваните.

Нека уточним, че не всичко, изречено от работодателите, е лъжа. Но това са твърдения, които са неточни в по-голямата си част от и затова не трябва да ги приемате като такива, когато ги чуете.

“Ще запазим биографията ви в регистъра ни”

Това твърдение често се среща в писмата за отказ, но какво всъщност означава? Според кандидатите за работа това обикновено означава, че кандидатурата им ще бъде запазена в базата данни на кандидатите и ще се свържат с тях отново при наличие на обещаваща възможност. Всъщност това  означава, че кандидатурите им ще бъдат прибрани в архива, а не че ще бъдат разгледани отново в бъдеще. Всички работодатели пазят кандидатурите за известен период от време, защото законът ги задължава да го правят. Така че това твърдение означава по-скоро, че „ние ще се съобразим със закона”.

“Ще ви уведомим за бъдещи възможности”

Това може да се случи, ако кандидатурата ви е много силна и/или изградите необикновено разбирателство с интервюиращия. В повечето случаи обаче работодателите казват това на кандидатите, но не го изпълняват. Възможно е да го казват с най-добри намерения и наистина да искат да ви се обадят, но при условие, че годишно разговарят със стотици и дори хиляди кандидати, дори и най-добрите от тях могат да останат забравени. Това означава, че никога не трябва да приемате, че работодателите ще се свържат с вас, когато има нови свободни места. Ако искате да работите за тях, трябва активно да преглеждате обявите им и да кандидатствате.

“Ще се свържем отново с вас след две седмици”

Както повечето кандидати за работа знаят от собствен опит, обещанията на интервюиращите за крайни срокове често се объркват. Това твърдение в действителност означава: „Според мен би трябвало да сме готови до две седмици, ако не се случи нещо непредвидено. Ще се свържем с вас, ако преценим, че искам да разговаряме допълнително, но в противен случай най-вероятно няма да ви се обадим”.

„Каквото и да решим, ще ви уведомим”

Интервюиращите често обещават това, но не го изпълняват – оставят цели армии от кандидати за работа разочаровани и нервни да се чудят дали да предприемат други действия, или ще бъдат извикани на второ интервю след известно време.

“Вие наистина ни впечатлихте, но имахме много квалифицирани кандидати”

Това може и да е истина, но е рутинно твърдение, дори и когато е вярно. Всъщност много фирми включват това твърдение в писмото за отхвърляне, което изпращат на всички кандидати, които не са били наети. Едва ли всички тези хора са ги впечатлили толкова много. Това просто е любезен начин да се отхвърли кандидатът, затова не трябва да разчитате на тези думи.

“Тук имаме невероятна култура”

Работодателите обичат да говорят за своята култура, но истината е в детайлите: Позволяват ли гъвкаво работно време? Можете ли да работите дистанционно? Какво професионално развитие предлагат? Доколко конкурентоспособни са заплатите им? Защо хората напускат работа? Каква е вътрешната политика на фирмата? Дори и фирми, които не се представят добре по тези параграфи, обичат да хвалят културата си на интервютата. Затова проучете ситуацията лично.

“Предлагаме отлични бонуси”

По някаква причина фирмите твърдят това, а може би дори и го вярват, дори и когато бонусите им не са конкурентни на бонусите, предлагани от други компании в индустрията. Нещо повече, на хартия някои фирми предлагат щедра отпуска, но не и на практика. Ако не можете да използвате одобрената си отпуска и началникът ви се мръщи, когато излизате във ваканция, няма значение колко платен отпуск имате по договор.

“Избрахме кандидат с по-голям опит”

Може би наистина е така или пък не, но това е стандартен отговор, даван на кандидати, които питат защо не са одобрени. Възможно е да е истина, но е възможно също и да означава „не ни хареса вашия характер” или „говорихте прекалено много по време на интервюто”.

10 Comments to “8 лъжи, които интервюиращите казват на кандидатите за работа”

 1. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]как скликивать рекламу конкурентов в яндекс[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]скликивание рекламы яндекс[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]скликать яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]как скликивать конкурентов в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]скликивание рекламы директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]скликать рекламу конкурента[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]защита от скликивания яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]скликивание рекламы яндекс[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]скликивание в яндекс директ[/url].

 2. [url=https://www.sergiev-posad.ru/useful/?id=14355]Левша Ремонт холодильников самсунг на дому в[/url].
  [url=https://bashny.net/admin/2018/03/24/chto-nuzhno-znat-o-remonte-holodilnikov.html]levsha Ремонт холодильника на дому[/url].
  [url=https://stimul.kiev.ua/articles.htm?a=remont-holodilnikov-sharp]levsha-remont.ru Мастер по ремонту холодильника на дом цена[/url].
  [url=https://www.sergiev-posad.ru/useful/?id=14355]Отремонтировать холодильник на дому Левша[/url].
  [url=https://stimul.kiev.ua/articles.htm?a=remont-holodilnikov-sharp]Ремонт морозильников Левша Ремонт[/url].
  [url=https://bashny.net/admin/2018/03/24/chto-nuzhno-znat-o-remonte-holodilnikov.html]Ремонт холодильников частный мастер levsha-remont[/url].
  [url=http://www.portcom.ru/articles/remont-bytovoi-tehniki]Недорогой ремонт холодильников[/url].
  [url=https://www.jobinmoscow.ru/text.php?link=2448]Ремонт холодильника цены[/url].
  [url=http://www.portcom.ru/articles/remont-bytovoi-tehniki]Вызвать мастера по ремонту холодильников[/url].
  [url=http://vnoginske.ru/12422-remont-xolodilnikov-v-noginske.html]Ремонт холодильников ока[/url].

 3. [url=https://eva.ru/passport/1106704]Волна Теплицы из поликарбоната от производителя[/url].
  [url=https://lit.link/en/teplica52]теплица52 Теплицы из поликарбоната распродажа в области недорого[/url].
  [url=http://vstrg.info/stati-partnerov/preimushhestva-teplic-iz-polikarbonata.html]Поликарбонат[/url].
  [url=https://github.com/Teplica52]Теплица капелька[/url].
  [url=https://navro.org/volna-luchshie-teplicy-dlya-priusadebnogo-uchastka/]Купить оцинкованную теплицу[/url].
  [url=https://beacons.ai/teplica52]teplica52.ru Теплицы в цены[/url].
  [url=http://vstrg.info/stati-partnerov/preimushhestva-teplic-iz-polikarbonata.html]Теплица 2 на 4 цена teplica52[/url].
  [url=https://www.reddit.com/user/Effective-Pop2661/comments/okz7qv/как_РЅРµ_нужно_делать_сетку_для_огурцов_РІ_теплицу/]Теплица купить недорого Волна и ВИТА[/url].
  [url=https://www.luxusplast.ru/kachestvennyie-teplitsyi-garantiya-horoshego-urozhaya/]Прямостенные теплицы от производителя москва и московская[/url].
  [url=http://vstrg.info/stati-partnerov/preimushhestva-teplic-iz-polikarbonata.html]Купить теплицу усиленную[/url].
  [url=https://github.com/Teplica52]Купить теплицу от производителя цена teplica52[/url].
  [url=https://www.vo5.org/news/vybor-nadezhnyh-teplits]Теплицы из поликарбоната цена Теплица52[/url].
  [url=https://www.cossa.ru/profile/?ID=215288]Недорогие прямостенные теплицы[/url].
  [url=https://linktr.ee/teplica52]Купить теплицу 2 4 недорого[/url].
  [url=https://spravka-jurist.com/preimuschestva-teplic-iz-polikarbonata]Заказать теплицу из поликарбоната с установкой[/url].
  [url=https://wyksa.ru/2020/07/30/kak-sdelat-teplicu-iz-polikarbonata-svoimi-rukami.html]Теплицы прямостенные усиленные от производителя[/url].
  [url=https://public-herring.profeat.site]Волна Купить теплицу от производителя[/url].
  [url=https://www.wpgmaps.com/forums/users/teplica52/]теплица52 Теплицы от производителя[/url].
  [url=https://www.business-gazeta.ru/article/436551]Купить теплицу с установкой[/url].
  [url=https://forum.ixbt.com/users.cgi?id=info:>1742038]Теплицы из поликарбоната от производителя цены[/url].
  [url=https://repo.getmonero.org/teplica52]Купить прочную теплицу[/url].
  [url=http://vstrg.info/stati-partnerov/preimushhestva-teplic-iz-polikarbonata.html]teplica52.ru Теплицы н новгород купить[/url].
  [url=https://kwork.ru/user/sasha818181]Купить теплицу домиком teplica52[/url].
  [url=https://www.reddit.com/user/Effective-Pop2661/comments/okz7qv/как_РЅРµ_нужно_делать_сетку_для_огурцов_РІ_теплицу/]Теплицы производители скидки Волна и ВИТА[/url].
  [url=https://www.cakeresume.com/me/teplica52]Продажа теплиц из поликарбоната цены[/url].
  [url=https://pastebin.com/u/Teplica52]Теплицы цена доставка[/url].
  [url=https://solo.to/teplica52]Усиленные теплицы из поликарбоната от производителя купить teplica52[/url].
  [url=https://link.space/@Teplica52]Купить теплицу из трубы Теплица52[/url].
  [url=https://subscribe.ru/author/30811333]Прямостенная теплица из поликарбоната размеры и цены[/url].
  [url=http://vstrg.info/stati-partnerov/preimushhestva-teplic-iz-polikarbonata.html]Теплицы прямостенные от производителя[/url].
  [url=https://da4niku.ru/articles/nugna-li-na-dache-teplitsa]Теплица из поликарбоната ширина 2[/url].
  [url=https://kwork.ru/user/sasha818181]Теплица с установкой[/url].

 4. [url=https://zenwriting.net/dzen/img-5dps]Дзен-ремонт ру[/url].
  [url=https://zenwriting.net/dzen/img-5dps]dzen-remont[/url].
  [url=https://telegra.ph/Remont-duhovyh-shkafov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-03-21]dzen_remont[/url].
  [url=https://telegra.ph/Remont-stiralnyh-mashin-professionalami-Ustranenie-neispravnostej-11-16]DZEN-remont.ru[/url].
  [url=https://teplica-parnik.net/pochemu-stiralnaya-mashina-ne-zapuskaetsya-i-kak-eto-ispravit.html]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://remont-holodilnikov-kazan.ru]https://dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://www.imdb.com/user/ur126319876/]Дзен ремонт стиральных[/url].
  [url=https://dzen.amebaownd.com/posts/43800127]www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://telegra.ph/Remont-duhovyh-shkafov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-03-21]DZEN-remont.ru[/url].
  [url=https://arbaletspb.ru/forum/show44/]Дзен ремонт холодильников[/url].
  [url=https://arbaletspb.ru/forum/show47/]Дзен ремонт холодильников[/url].
  [url=https://servisdv.ru/index.php/uslugi-n/15-remont-stiralnykh-mashin]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=http://www.dombytazheldor.ru/remont-stiralnykh-mashin]https://www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://dzen.pixnet.net/blog/post/98736943]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://dzen1.themedia.jp/posts/43822227]Дзен ремонт стиральных[/url].
  [url=http://service-galaktika.ru/main/remont_stiralnih_mashin.html]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://postheaven.net/dzen/remont-varochnykh-panelei-na-domu-v-sankt-peterburge]Дзен ремонт холодильников[/url].
  [url=https://dzen1.themedia.jp/posts/43822227]dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://dzen-remont.jimdosite.com/]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://2stiralki.ru/vybor-posudomoechnoy-mashiny/kak-vas-mogut-obmanut-mastera-po-remontu-stiralnyh-mashin]dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://teplica-parnik.net/pochemu-stiralnaya-mashina-ne-zapuskaetsya-i-kak-eto-ispravit.html]Дзен ремонт[/url].
  [url=http://electronika.spb.ru/kachestvennyj-i-bystryj-remont-stiralnyh-mashin-21559/]https://dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://lilac-dolphin-dqqbdj.mystrikingly.com/blog/945c8d95745]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
  [url=http://рамсервис.СЂС„/remont-stiralnykh-mashin]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://dialogs.yandex.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://arbaletspb.ru/forum/show44/]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://dzen.amebaownd.com/posts/43800127]DZEN-remont.ru[/url].
  [url=https://zenwriting.net/dzen/img-5dps]ДЗЕН ремонт[/url].
  [url=http://electronika.spb.ru/kachestvennyj-i-bystryj-remont-stiralnyh-mashin-21559/]dzen-remont[/url].
  [url=https://lilac-dolphin-dqqbdj.mystrikingly.com/blog/945c8d95745]dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://www.imdb.com/user/ur126319876/]Dzen Remont[/url].
  [url=https://arbaletspb.ru/forum/show44/]Дзен ремонт стиральных[/url].

 5. [url=https://veoh.com/users/andyandy34]vc.ru[/url].
  [url=http://hawkee.com/profile/6515944/]vc.ru[/url].
  [url=https://careercup.com/user?id=5471048055652352]vc.ru[/url].
  [url=https://worldcosplay.net/member/1746756]vc.ru[/url].
  [url=https://worldcosplay.net/member/1746756]vc.ru[/url].
  [url=https://about.me/andy_andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.bestadsontv.com/profile/461137/andy-andy]vc.ru[/url].
  [url=https://camp-fire.jp/profile/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://about.me/andy_andy]vc.ru[/url].
  [url=https://graphcommons.com/u/a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://www.openstreetmap.org/user/andy435]vc.ru[/url].
  [url=https://www.cakeresume.com/me/andy-886e87]vc.ru[/url].
  [url=https://satori.lv/profile/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.notebook.ai/users/761727]vc.ru[/url].
  [url=https://artistecard.com/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://www.metooo.io/u/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.cakeresume.com/me/andy-886e87]vc.ru[/url].
  [url=https://about.me/andy_andy]vc.ru[/url].
  [url=https://sketchfab.com/a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://ioby.org/users/a79346392822020]vc.ru[/url].
  [url=https://www.spigotmc.org/members/andy43.2000177/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.rohitab.com/discuss/user/2143512-andy43/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.diggerslist.com/660c101557530/about]vc.ru[/url].
  [url=https://fliphtml5.com/homepage/wyibz/andy/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.notebook.ai/users/761727]vc.ru[/url].
  [url=https://thefeedfeed.com/kohlrabi8993]vc.ru[/url].
  [url=https://www.pinterest.com/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.pinterest.com/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.growkudos.com/profile/andy_andy_1]vc.ru[/url].
  [url=https://www.viewbug.com/member/andy_0403]vc.ru[/url].
  [url=https://tupalo.com/en/users/6481968]vc.ru[/url].
  [url=https://teletype.in/@andy43]vc.ru[/url].

 6. [url=https://fabrika-teplic.ru]Заказать теплицу из поликарбоната[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/]Теплица 2 на 4 цена[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#1]Купить теплицу 2 4[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#2]Теплица цена руб[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#3]Усиленные теплицы из поликарбоната от производителя купить[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#4]Теплицы прямостенные усиленные от производителя[/url].

 7. [url=https://mostep.ru]Производители теплиц из поликарбоната[/url].
  [url=https://mostep.ru/]Теплицы из поликарбоната ширина 2 метра[/url].
  [url=https://mostep.ru/#1]Теплицы 2 цена[/url].
  [url=https://mostep.ru/#2]Теплицы из поликарбоната от производителя цены[/url].
  [url=https://mostep.ru/#3]Теплицы из поликарбоната купить н новгород[/url].
  [url=https://mostep.ru/#4]Теплицы от производителя цена[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *