Започване на нова работа – как да се държим на работното място

imagesВ първия ви работен ден е възможно да се чувствате малко нервни. Може да изпитвате известно притеснение дали ще успеете да покриете очакванията на работодателя или пък дали ще вършите всичко както трябва. Необходимо е вашият работодател ясно да ви обясни подробностите, свързани с работата и да ви подкрепи като нов служител. Има някои неща, с които също трябва да сте наясно. В три последователни статии ви представяме информация, свързана с тези неща, а именно:

практически съвети

как да се държим на работното място

– вашата работа и вашите колеги.

Как да се държим по време на работа

Има определени стандарти за външен вид и поведение, към които повечето работодатели очакват да се придържате и ще бъде добре за вас да сте наясно с тях.

Ходете навреме на работа

На първо място организирайте времето си така, че да сте сигурни, че ще пристигнете на работа в точното време. Не е добра идея да се появите късно в първия си работен ден! Това е времето, когато вашият шеф и колегите ви ще формират първите си впечатления за вас.

Вашето закъснение може да ги накара да си мислят, че сте неорганизирани или, че не ви пука много за тази работа. Започнете новата работа отговорно! Наспете се добре в нощта преди първия ви работен ден.

Причини да не се появите

Не забравяйте, че ходенето на работа е важен ангажимент. Ако не се появите и не дадете разумно основание, е много вероятно да бъдете уволнени или най-малкото да получите писмено предупреждение. Също така, ако не отидете на работа и представите неприемлива причина за това, като например, че не сте в настроение за работа днес или искате да отидете на пазар, резултатът ще бъде подобен. Вие не можете да избирате кога да си вършите работата и кога не в зависимост от настроението ви!

Приемливи причини да не се появите са например – ако сте болен и би ви било трудно да си вършите работата или, ако има висока вероятност да заразите и останалите си колеги. Можете също така да получите почивен ден и ако ваш близък член на семейството ви се разболее или почине. Вероятно има и други приемливи причини, но във всички случаи трябва да се обадите предварително и да предупредите, че ще отсъствате. По този начин вашия работодател ще има възможност да реши дали причините, поради които не сте на работа са приемливи или не. И ако отсъствието ви е оправдано, работодателя ще разполага с достатъчно време, за да ви намери заместник докато се върнете.

Облеклото

Уверете се, че сте облечени по подходящ начин. Опитайте се да разберете предварително какво е дрес кодът във фирмата или, ако има определена униформа – снабдете се с такава. Ако не сте сигурни, облечете се елегантно. И тогава, ако видите, че всички са облечени по-небрежно можете да направите същото на следващия ви работен ден. Може да се чувствате прекалено официално облечени за първия си ден на работа, но това е по-добре отколкото да сте в прекалено ежедневен стил!

Използването на интернет и мобилни телефони

Повечето работодатели имат политика относно достъпа до Интернет за лично ползване. Някои позволяват това за по-малък период от време, други разчитат на вашата собствена преценка, трети разрешават достъпа до интернет за лично ползване само в обедната почивка, а някои го забраняват напълно.

Дори и да имате право на лично ползване на интернет, не е добра идея да бъдете във Facebook или Twitter повече време, отколкото прекарвате в работа. Същото важи и за използването на мобилния ви телефон – опитайте се да ограничите обажданията си към приятели и оставете разговорите с тях за по-късно – в паузите или обедната ви почивка.

>> Следва – вашата работа и вашите колеги

67 Comments to “Започване на нова работа – как да се държим на работното място”

  1. Você pode usar o software de gerenciamento dos pais para orientar e supervisionar o comportamento dos filhos na Internet. Com a ajuda dos 10 softwares de gerenciamento de pais mais inteligentes a seguir, você pode rastrear o histórico de chamadas de seu filho, histórico de navegação, acesso a conteúdo perigoso, aplicativos que eles instalam etc.

  2. Melhor aplicativo de controle parental para proteger seus filhos – Monitorar secretamente secreto GPS, SMS, chamadas, WhatsApp, Facebook, localização. Você pode monitorar remotamente as atividades do telefone móvel após o download e instalar o apk no telefone de destino. https://www.mycellspy.com/br/

  3. sm-slot.com
    소심한 사람은 Fang Jifan을 바라보며 소심하게 군중 속에 숨었습니다.그러나 모든 젊은이들은 바다에 갈 수 있다는 것을 자랑스럽게 생각합니다.

  4. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]скликивание рекламы директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]склик директа[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]скликивание яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]скликивание яндекс директа[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]склик директа[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]скликивание рекламы конкурентов[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]яндекс директ скликивание[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]скликивание рекламы конкурентов[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]скликивание рекламы директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]скликивание рекламы директ[/url].

  5. Its like you learn my thoughts! You seem to grasp so much about this, like
    you wrote the e book in it or something. I
    feel that you simply can do with some % to power the message home a
    bit, however instead of that, this is wonderful
    blog. A great read. I’ll definitely be back.

  6. [url=https://rutube.ru/channel/30633534/about/]Волна Теплица цена[/url].
    [url=https://peatix.com/user/17455941/view]теплица52 Купить теплицу 2 4[/url].
    [url=https://forum.ixbt.com/users.cgi?id=info:>1742038]Купить теплицу 2 4[/url].
    [url=https://rutube.ru/channel/30633534/about/]Теплицы от производителя нижегородская область[/url].
    [url=https://www.cakeresume.com/me/teplica52]Теплицы от производителя цена[/url].
    [url=https://ru.gravatar.com/teplica52]teplica52.ru Уральские теплицы[/url].
    [url=https://solo.to/teplica52]Недорогие прямостенные теплицы teplica52[/url].
    [url=https://www.business-gazeta.ru/article/436551]Теплицу Волна и ВИТА[/url].
    [url=https://www.instapaper.com/read/1591389005]Теплицы из поликарбоната цены[/url].
    [url=https://list.ly/teplica52/newsfeed]Теплица поликарбоната производителя цена[/url].
    [url=https://www.sqlservercentral.com/forums/user/teplica52]Каркас теплицы цена teplica52[/url].
    [url=https://list.ly/teplica52/newsfeed]Где можно купить теплицу Теплица52[/url].
    [url=https://www.infpol.ru/204257-teplitsa-iz-polikarbonata-svoystva-materiala/]Завод усиленных теплиц[/url].
    [url=https://gotartwork.com/Profile/teplica52/211764/]Теплицы от производителя акции распродажи[/url].
    [url=https://500px.com/p/rega18]Теплица из поликарбоната цена[/url].
    [url=https://www.wpgmaps.com/forums/users/teplica52/]Купить теплицу 2 3[/url].
    [url=https://linktr.ee/teplica52]Волна Теплицы на заказ[/url].
    [url=https://devpost.com/rega51?ref_content=user-portfolio&ref_feature=portfolio&ref_medium=global-nav]теплица52 Теплица сайт производителя[/url].
    [url=https://rutube.ru/channel/30633534/about/]Усиленная теплица от производителя[/url].
    [url=https://t.me/teplicavolna]Теплицы из поликарбоната распродажа от производителя[/url].
    [url=https://www.vo5.org/news/vybor-nadezhnyh-teplits]Теплица цена нижегородская область[/url].
    [url=https://www.carshistory.ru/likbez/tepliczy-iz-polikarbonata.html]teplica52.ru Теплицы от производителя с установкой цена[/url].
    [url=https://www.reddit.com/user/Teplica52/]Теплицы из сотового поликарбоната teplica52[/url].
    [url=https://www.reddit.com/user/Effective-Pop2661/comments/okz7qv/как_РЅРµ_нужно_делать_сетку_для_огурцов_РІ_теплицу/]Продажа теплиц из поликарбоната цены Волна и ВИТА[/url].
    [url=https://www.drupalgovcon.org/user/479466]Теплицы из поликарбоната распродажа от производителя[/url].
    [url=https://ogorodnikis.ru/vse-dlja-sada-i-ogoroda/teplica-iz-polikarbonata-vita-premium.html]Продажа теплиц из поликарбоната цены[/url].
    [url=https://www.imdb.com/user/ur163641901/]Теплица со скидкой от производителя teplica52[/url].
    [url=https://lit.link/en/teplica52]Купить теплицу 2 Теплица52[/url].
    [url=https://www.wpgmaps.com/forums/users/teplica52/]Прямостенные теплицы от производителя цены[/url].
    [url=https://www.mixcloud.com/teplica52/]Прямостенная теплица из поликарбоната размеры и цены[/url].
    [url=https://www.pinterest.es/rega0589/]Теплицы[/url].
    [url=https://linktr.ee/teplica52]Усиленная теплица от производителя[/url].

  7. Hey! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?

    I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on.
    Any suggestions?

  8. [url=https://fabrika-teplic.ru]Купить прочную теплицу[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/]Теплица купить недорого московская область[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#1]Купить оцинкованную теплицу[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#2]Теплица от производителя цена[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#3]Купить теплицу под заказ[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#4]Сколько стоит теплица из поликарбоната[/url].

  9. PBN sites
    We create a network of self-owned blog network sites!

    Merits of our self-owned blog network:

    We perform everything so Google does not realize THAT this is A self-owned blog network!!!

    1- We buy domains from separate registrars

    2- The primary site is hosted on a VPS hosting (Virtual Private Server is high-speed hosting)

    3- Other sites are on different hostings

    4- We attribute a separate Google account to each site with verification in Google Search Console.

    5- We design websites on WP, we don’t use plugins with the help of which Trojans penetrate and through which pages on your websites are produced.

    6- We do not duplicate templates and utilise only individual text and pictures

    We refrain from work with website design; the client, if desired, can then edit the websites to suit his wishes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *